19 Kasım 2018 08:58

CHP Milletvekili Gürsel Tekin’den ittifak açıklaması

CHP’li Gürsel Tekin, CHP’nin İstanbul’da belirleyeceği aday etrafında bütün partiler birleşmesi gerektiğini savundu.

Fotoğraf: Alparslan Çınar/DHA

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, TBMM Genel Kurulunda, İstanbul'daki yolsuzluğu içeren Sayıştay raporlarını anlatmaya çalıştığını, anlattıklarının, iktidara yakın basın yayın kuruluşlarında ‘Gürsel Tekin baltayı taşa vurdu’ şeklinde haberleştirildiğini söyledi.

‘Yolsuzluklarla ilgili’ olduğunu ifade ettiği bazı belgeleri basın mensuplarına gösteren Tekin, “Bu, İstanbul özelinde 160 parsel, Türkiye genelinde galiba 1500 parselin cemaate, FETÖ'ye nasıl tahsis edildiği. Bütün bu belge ve bilgileri iki yıl önce sordum, Sayın Özhaseki açıklama yapmıştı, 'Türkiye coğrafyasında şu kadar vatan topraklarına el konuldu' demişti. Ne yazık ki üstünden iki yıl geçmesine rağmen bu bilgileri ve belgeyi alamadım. Ama kamuda çalışan haysiyetli şerefli insanların olanaklarıyla elde ettim” diye konuştu.

Tekin, söz konusu belgeleri yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a göndereceğini kaydetti.

Konunun Mecliste araştırılmasını teklif ettiklerini belirten Tekin, “İstanbul'da ilk olarak CHP'li belediyelerden başlayalım. Kim ihanet etmişse, bu kadim, 3 bin yıllık tarihi şehre kim ihanet etmişse, ister Gürsel Tekin'in, ister Kemal Kılıçdaroğlu'nun kardeşi, kim olursa olsun sonuna kadar bunun hesabını soralım. Hodri meydan” ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Tekin, CHP'nin, İstanbul adayını mutlaka halka sorarak belirlemesi gerektiğini, belirlenecek aday etrafında bütün partililerin birleşmesi gerektiğini iddia etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığının geçerli olduğunu belirten Tekin, bu kararı vermeden önce yaptırdığı araştırmanın kendisini cesaretlendirdiğini söyledi. Tekin, yerel seçimlerde ittifak kurulması halinde İstanbul'da CHP adayının diğer partilerden en çok oyu, sırasıyla HDP, AK Parti , İYİ Parti ve Saadet Partisinden alacağını iddia etti. (AA)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul Kitap Fuarına katılım bu yıl azaldı

SONRAKİ HABER

Hastanede öldürülen doktor mezarı başında anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...