19 Kasım 2018 08:38

İstanbul Kitap Fuarına katılım bu yıl azaldı

Kağıt krizi 37. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'na da yansıdı. Fuara bu yıl katılımda 131 binlik bir düşüş yaşandı.

Fotoğraf: Duygu Ayber/EVRENSEL

Paylaş

37. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı ve 28. İstanbul Sanat Fuarı dün sona erdi. TÜYAP verilerine göre bu yıl fuarı ziyaret eden okur sayısı 611 bin 444 kişi olarak açıklandı. Geçen yıl 742 bin 445 kişinin ziyaret ettiği fuarda bu yıl, 131 bin kişilik bir azalma yaşandı. Fuara ilginin azalmasında, kağıt krizi nedeniyle kitap fiyatlarında yaşanan artışın etkili olduğu düşünülüyor.

“Yaşamı Edebiyatla Kuşatmak” temasıyla, yazar Selim İleri’nin onur konukluğunda düzenlenen festivalde okullarıyla birlikte fuarı ziyaret eden öğrenci sayısı geçtiğimiz yıla oranla yüzde 11 artış göstererek 188 bin 755’e ulaştı. 

Fuarın ilk 7 günündeki durgunluk dikkatlerden kaçmadı. Özellikle hafta sonuna denk gelen son iki gün okurların gösterdiği yoğun ilgi yayınevlerini sevindirdi.

TÜYAP tarafından yazılı açıklamada fuarda bir araya gelen yayınevi, galeri, sanatçı, yazar ve okurlara teşekkürlerini sundu. Gelecek yıl düzenlenecek olan 38. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı ve 29. İstanbul Sanat Fuarı’nda tekrar buluşmaya davet edildi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Reina Katliamı davasında tutuklu 5 sanığın tahliyesine karar verildi

SONRAKİ HABER

CHP Milletvekili Gürsel Tekin’den ittifak açıklaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...