TARİŞ direnişi kararlılıkla sürüyor

TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı fabrikasında işten atılan 7 işçinin fabrika önündeki direnişi 13. gününü geride bıraktı.

19 Kasım 2018 08:21
Paylaş

İzmir'in Çiğli ilçesinde kurulu TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı fabrikasında DİSK/Gıda-İş Sendikasına üye oldukları için atılan 7 işçinin fabrika önündeki direnişi 13. gününü geride bıraktı. TARİŞ işçileri sendikalı olarak işe geri dönene kadar mücadelede kararlı olduklarını söyledi.

Gıda-İş Ege Bölge Temsilcisi Mazhar Uzbek, “Direnişimizin 13. gününde Gebze’de Tayaş’taki işçi arkadaşlarımızın sendikalaştıkları için işten çıkarıldıklarını öğrendik. Birlikte başaracağız” dedi.

Atılan işçilerden Murat Yılmaz da “Direnişimizin 13. gününde kapıdaki kararlılığımız fabrika içindeki işçi arkadaşlarımızı daha da motive etmekte. Her geçen gün içerisi ile dışarısı dayanışmayı büyütecek, işverene sendikayı ve toplusözleşme hakkımızı kabul ettireceğiz. Emek güçlerinden sendikalardan dayanışmayı sahiplenmelerini ve kitlesel olarak destek vermelerini bekliyoruz. Ayrıca Tayaş’ta işten çıkarılan işçilere de selam yollayarak birlikte mücadele ile kazacağımızı bir kez daha belirtmek istiyorum” diye konuştu.

Öte yandan TARİŞ isçileri ile görüşen CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, konunun takipçisi olacağını söyledi. Daha sonra TARİŞ genel müdürü ile görüşme talebinde bulunan Beko reddedildi. Genel müdürün görüşmeyi kabul etmemesiyle Beko “Bugün bizimle görüşmek istemeyen genel müdür burada arkadaşlarımızı işten atmış. Burası kimsenin babasının çiftliği değil” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Dokuz Eylül Üniversitesinde 53 milyonluk zarar

SONRAKİ HABER

Reina Katliamı davasında tutuklu 5 sanığın tahliyesine karar verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...