19 Kasım 2018 07:26

Resim öğretmenlerinden Tarsus'ta 'Organize Sanat' sergisi

Yıllar sonra Tarsus'ta buluşan resim öğretmenleri 'Organize Sanat' adı verdikleri oluşumla sanatlarına hep birlikte kaldıkları yerden devam ediyor.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Tarsus Mehmet Bal Sanat Galerisi bir resim sergisine daha ev sahipliği yapıyor. Ancak bu serginin farklı bir yanı var. Sergi, aynı fakülteyi bitirmiş, resim öğretmeni olarak farklı şehirlerde görev yapmış, evlenmiş, çoluk çocuğa karışmış ve nihayet Tarsus'a tayin isteyerek bir araya gelmiş 6 resim öğretmeninin farklı tekniklerle gerçekleştirdiği bir resim sergisi.

Bu resim öğretmenlerinin diğer bir farklı yanları da Tarsus'ta resim sanatına olan katkıları. Tarsus Ressamlar Derneği çatısı altına yaptıkları çalışmalarla sadece okullarında değil dışarıda da çocukların gençlerin ve yetişkinlerin resim sanatı ile buluşmalarına katkı sağlıyorlar.

Açılışta konuşan Ümit Aslan öğretmenlerin 1992-1993 yıllarında başlayan yolculuklarını şu sözlerle anlattı:

"İktisat fakültesinin en üst katında, henüz bir iki dersliğe sığdırılmış resim bölümüne yeteneklerini yarıştırarak gelmiş gençlerdik İnönü Üniversitesi'ne..."

"Sanat, felsefe, yaşam sorguları beyinlerde, kimsede olmadığı kadar aç gözlerle geçirdiğimiz günlerde farkettik ki aynı yönde bakıyormuşuz dünyaya..."

"4 yıllık sanat eğitimi alıp Anadolu'nun farklı şehirlerinde göreve başladığımızda anladık aslında; son dediğimizin aslında başlangıç olduğunu. Yarım kalmış hikayeydik sanat dünyasında. Yıllar sonra Tarsus'ta buluştuk 6 yolcu ve 3 aile..."

"Nereden tutarsan yol alırsın dedik ve yarım bıraktığımız yerden devam etmeye başladık. Organize olduk. Organize oluşturduk. Organize buluşurduk. "Organize Sanat" oldu adı."

M.Kemal -Tülay Cınsüllüoğlu, Nurgül-Ali Tokat, Tülay-Ümit ASLAN'ın çalışmalarından oluşan resim sergisi bir hafta boyunca Tarsus Mehmet Bal Sanat Galerisinde gezilebilir. (Mersin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hak-İş: Kıdem tazminatının fona devrine sıcak bakıyoruz

SONRAKİ HABER

18 ayda 22 bin ‘çocuk anne’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...