19 Kasım 2018 05:56
Son Güncellenme Tarihi: 19 Kasım 2018 13:53

Gazeteci Berat Günçıkan mor çiçekler ile son yolculuğuna uğurlandı

Gazeteci, kadın ve insan hakları savunucusu Berat Günçıkan hayatını kaybetti. Günçıkan mor çiçekler ile Karacaahmet mezarlığına defnedildi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Uzun yıllar Cumhuriyet gazetesinde çalışan gazeteci Berat Günçıkan hayatını kaybetti. Vefat haberini gazeteci Barış Yarkadaş Twitter hesabından duyurdu. Yarkadaş, “Uzun yıllar Cumhuriyet'te görev yapan, kadın ve insan hakları haberlerinin ısrarlı takipçisi sevgili meslektaşım Berat Günçıkan'ı kaybettik. Günçıkan'a Allah'tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyorum” diyerek acı haberi verdi.

Hayatını kaybeden gazeteci, yazar ve kadın hakları savunucusu Berat Günçıkan Karacaahmet mezarlığına defnedildi.

Yazılarında muhalif, feminist kimliğini öne çıkaran gazeteci, yazar ve kadın hakları savunucusu Berat Günçıkan, Şakirin Camisi’nde dini vecibeleri yerine getirildikten sonra Karacaaahmet Mezarlığında defnedildi.  Günçıkan’ın tabutu mor örtü ve çiçeklerle bezendi. Cenaze törenine ailesinin yanı sıra Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Cumhuriyet Gazetesi çalışanları, bir çok siyasi parti temsilcisi, çok sayıda gazeteci,  kadın hakları savunucuları ile dostları katıldı.

İkindi namazı ardından kılınan cenaze namazı sonrası sonsuzluğa uğurlanan Günçıkan’ın mezarına kadınlar çiçekler atarak mücadelesini asla unutmayacaklarını söyledi.

BERAT GÜNÇIKAN KİMDİR?

Yazılarında muhalif, feminist kimliğini öne çıkaran Cumhuriyet çalışanı Günçıkan 1959’da Balıkesir’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Eskişehir’de tamamladı. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde okudu.

Gazeteciliğe Eskişehir’de yerel gazetelerde çalışarak başladı. Daha sonra Cumhuriyet gazetesinin Adana bürosuna geçti. Cumhuriyet gazetesinde ve Cumhuriyet Dergi’de yayımlanan belgesel röportajları ve dizileri Haraşo’dan Nataşa’ya / Beyaz Ruslar - Kızıl Ruslar ve Gölgenin Kadınları, Cumartesi Anneleri, Milliyetçilik / Linç Kültürünün Tarihsel Kökeni isimleri altında kitaplaştırdı.

Günçıkan'ın eserleri ise şöyle;

■ Adalet Yoksa Gelecek De Yok - Aysel Çelikel Kitabı

■ Gölgenin Kadınları

■ Benim Küçük İmparatorluğum (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Eski Peru Devlet Başkanı Uruguay'a sığınma talebinde bulundu

SONRAKİ HABER

Galler rugby takımının eski kaptanı Gareth Thomas'a homofobik saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...