19 Kasım 2018 04:11

Macron'dan 'Güçlü Avrupa' mesajı

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Berlin'de yaptığı konuşmada, 'Almanya ve Fransa dünyanın kaosa sürüklenmesine izin vermemeli' dedi.

Fotoğraf: Abdülhamid Hoşbaş/AA

Paylaş

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron,  Almanya Federal Meclisi'ndeBirinci Dünya Savaşı'nın sona ermesinin 100'üncü yılında, savaş sırasında ve baskı rejimlerinde hayatını kaybedenleri anmak için düzenlenen törende konuştu. Avrupa'nın, gelecekte dünyada iddialı olması için daha bağımsız olması gerektiğini söyleyen Macron, Avrupa'nın ve özellikle Almanya ile Fransa'nın dünyanın kaosa sürüklenmesine izin vermemek gibi bir misyonu olduğunu belirtti.

AA'nın haberine göre Emmanuel Macron, Avrupa'nın kendi savunma ve güvenliği için daha fazla sorumluluk alması gerektiğini ve daha büyük bir Avrupa egemenliğine ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Macron, "Bu mücadele kazanılmadı, bu mücadele asla kazanılmadı." ifadesini kullanarak, Almanya'yı yeni bir milliyetçi döneme karşı Avrupa'yı daha dirençli hale getirmek için çaba göstermeye davet etti.

İklim değişikliği, ticari çatışmalar ve diğer meydan okumalara karşı birlikte mücadele edilmesi gerektiğine işaret eden Macron, bunu Avrupa'ya borçlu olduklarını vurguladı.

Macron Almanya'nın "milliyetçiliğin kana susamış şeytanlarının" üstesinden geldiğini belirterek, "Fransa bu dirilişte rol oynadığı için gururluyum." diye konuştu.

Federal mecliste düzenlenen törenlere Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier ve Almanya Başbakanı Angela Merkel de katıldı.

Macron bugün Berlin'de Almanya Başbakanı Merkel ile de Başbakanlık binasında bir araya geliyor. Aralık ayında düzenlenecek Avrupa Birliği zirvesi ve avroyu krizler karşısında daha güçlü hale getirmek için yapılacak reformların konuşulacağı düşünülüyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Fiji'de 6,7 büyüklüğünde deprem

SONRAKİ HABER

Adada mahsur kalan 44 mülteci kurtarıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...