20 Eylül 2012 09:29

Schneider işyeri komitemiz toplandı

Birleşik Metal İş Sendikasında örgütlü olan Çiğli Organize Sanayi Bölgesindeki Schneider Elektrik fabrikasında her bölümde işçi sayısına göre işçilerin kendi arasında seçtiği işçilerden oluşan işyeri komitemiz hafta sonu işyeri temsilcilerimizin çağrısı ile bir araya geldi. Sendikal örgütl&

Schneider işyeri komitemiz toplandı
Paylaş
Sedat Sadak

Toplantı sonunda ise işyeri disiplin kuruluna, izin kuruluna ve sosyal faaliyetler kurulunda görev alacak işçi arkadaşları belirlemekle birlikte, hem işyerinde hem de tüm sanayi bölgesinde örgütlenme çalışmasını sürdürecek komitede görev alacaklar arkadaşlar belirlendi.
Bu toplantı ile birlikte işyeri komitesi çalışmasının daha da netleştiğini düşünüyorum. Komite toplantısında işyeri Baştemsilcimizin Antep Başpınar tekstil işçilerinin işyerlerinde sendikaları yokken oluşturdukları komitelerle nasıl mücadele verdiklerini anlatması, bizlerin de işyeri komitelerinin işçilerin mücadelesindeki önemli yerini anlamamız açısından öğretici oldu. Biz Schneider işçileri olarak başta fabrikamızın olduğu Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesi olmak üzere tüm işçileri işyerlerinde sağlam bir örgütlülük ve işçi birliği için komiteleri oluşturmaya çağırıyoruz.    

*Schneider işçisi, İzmir

ÖNCEKİ HABER

Baro ve İHD, Başsavcıya saldırıyı kınadı

SONRAKİ HABER

Çocuklarımızın geleceğini düşünerek mücadeleyi başlattık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...