20 Eylül 2012 09:25

Baro ve İHD, Başsavcıya saldırıyı kınadı

Dersim Barosu ile İHD Dersim Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada, dün Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun’a yönelik gerçekleştirilen saldırı kınandı.Dersim Barosu tarafından Adli Yardım Bürosunda düzenlenen açıklamada konuşan Baro Başkanı Avukat Fatma Kalsen, saldırının kendilerini derinden üzdüğ&uu

Baro ve İHD, Başsavcıya saldırıyı kınadı
Paylaş

Dersim Barosu tarafından Adli Yardım Bürosunda düzenlenen açıklamada konuşan Baro Başkanı Avukat Fatma Kalsen, saldırının kendilerini derinden üzdüğünü belirterek, “Şiddet kim tarafından ve nereden gelirse gelsin kabul edilemez bir yöntemdir. Bu düşünce ve anlayış ile sivil bir kişi olan ve görevine yeni başlayan Başsavcımıza yönelen bu saldırıyı, barış ve huzur özlemi içerisinde bulunan toplumumuzun bu beklentilerine sıkılmış bir kurşun olarak değerlendiriyoruz. Bu saldırının meşru olan hiçbir amaca hizmet etmeyeceği gibi, bu saldırıdan en çok halkımızın zarar göreceği bilinmelidir. Benzer eylemlerin bir daha gerçekleşmemesi temennisiyle yapılan saldırıyı kınıyor, ağır yaralı bulunan Başsavcımıza acil şifalar diliyoruz” dedi.

Öte yandan İHD Dersim Temsilciliği tarafından da saldırıyı kınayan yazılı bir açıklama yapıldı.
İHD açıklamasında, “Hiçbir amaç ve ideoloji Yaşam Hakkı’na yönelik ihlâllerinin meşru gerekçesi olarak gösterilemez. Son dönemlerde bölgemizde meydana gelen temel hak ve özgürlüklere yönelik ihlâller tarafımızca büyük bir üzüntü ve kaygı ile karşılanmaktadır. Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun’un Yaşam Hakkı’na yönelik eylemin hiçbir koşul ve şart altında onaylanamayacağını belirtmek isteriz. Kim veya kimlerce gerçekleştirilmiş olursa olsun Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun’un Yaşam Hakkı’na yönelik ihlâli kınıyoruz” ifadelerine yer verildi. (Dersim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

3 yılda 92 BDP'li seçilmiş azledildi

SONRAKİ HABER

Schneider işyeri komitemiz toplandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...