18 Kasım 2018 10:58

Cengiz Holding, maden için ağaçları söküyor

Mardin'de Cengiz Holding, meşe ve alıç ağaçları kepçelerle söktü, köyün yakınında dinamit patlattı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Mardin'in Karataş köyünde inşaatı devam eden Cengiz Holding’e bağlı Eti Bakır A.Ş., yol ve arazi genişletme çalışmaları sırasında meşe ve alıç ağaçları kepçelerle sökülürken, köyün 150 metre yakınında dinamit patlatılması köylüleri tedirgin etti. Mardin’in Mazıdağı ilçesine bağlı Karataş (Şemîka) köyünde Eti Bakır Metal Geri Kazanım ve Entegre Gübre Tesisleri için yapılan yol ve arazi genişletme çalışmalarını sürürüyor. 

Altın ayrıştırmak amacıyla siyanür havuzu kurulduğu iddia edilen Karataş’ta çalışmalarına devam eden şirketin iş makineleri, yine köylülere ait meşe ve alıç ağaçlarını kepçelerle söktü. Köylülerin tepkisine rağmen çalışmalar devam ederken, şirket çalışanları; kendilerine verilen talimatı yerine getirdiklerini, işlerinin sadece yol açmak olduğunu belirtti.  

150 METRE MESAFEDE DİNAMİT PATLATILIYOR 

Bunun yanı sıra gece saatlerinden itibaren şirketin, köye 150 metre mesafede dinamit patlatarak, alan genişletme çalışmasını sürdürdüğü belirtildi. Bu nedenle tedirgin olan köylüler, yaşanan patlama sonrası evlerinde çatlaklar oluştuğunu dile getirdi. Köylüler, dağılan kaya parçalarının evlerinin önüne düşmesi nedeniyle büyük tehlike atlattıklarını da söyledi. (Mardin/MA)

ÖNCEKİ HABER

Şişli'de Çocuk Hakları Şenliği: Haklarını öğrendiler, eğlendiler

SONRAKİ HABER

Suriye Diyaloğu Konferansı umut olmadan yapılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...