18 Kasım 2018 10:50

Şişli'de Çocuk Hakları Şenliği: Haklarını öğrendiler, eğlendiler

Şişli Belediyesi, Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında Çocuk Hakları Şenliği düzenledi

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Şişli Belediyesi Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi’nde yapılan ve üç gün süren şenlikte çocukların haklarını eğlenerek öğrendiği tiyatro ve animasyon film gösterimleri, atölye ve konserler düzenlendi. Çocuğun bedensel haklarını eğlenceli bir şekilde çocuklara ve ailelerine öğretmeyi amaçlayan “Kendimi Koruyorum Haklarımı Koruyorum” tiyatro oyunu ile başlayan şenlikte çocuklar için Up, Wall-E ve ÇoÇa animasyon filmleri gösterildi. Şenliğe katılan çocuklar tostun ucuz olmasını ve tenefüslerin sürelerinin arttırılmasını istedi

TENEFFÜSLER UZUN, TOSTLAR UCUZ OLSUN 

Şenliğe katılan 10 yaşındaki Duru Aslan, çocukların eğitim, oyun, seyahat ve eğlenme hakları olmasını isteyerek “Okullarda teneffüsler 10 dakika ise bir 5 dakika daha eklenmeli. Kantinlerdeki ürün çeşitleri artırılmalı. Daha fazla ürün olmalı” dedi.

En önemli çocuk haklarından birinin mutlu olmak olduğunu söyleyen 3’üncü sınıf öğrencisi 9 yaşındaki Ege Zambakçı ise kantinlerde tostun 3 lira olması gerekirken 5 liradan satıldığını söyledi. Bu durumda cebindeki parasının da bittiğini anlatan Zambakçı “Tostların daha düşük fiyatlı olması gerekir. Beden derslerinin de uzun olması gerekir. 2 dersten 3 derse çıkarılması lazım. Bir zil çaldığı gibi sınıfa gidiyoruz” diye konuştu.

Çocuk Hakları Şenliği ŞUBADAP Çocuk Şarkıları Orkestrası'nın konseri ile sona erdi. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'da kadınlardan 25 Kasım için 1 haftalık etkinlik programı

SONRAKİ HABER

Cengiz Holding, maden için ağaçları söküyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...