18 Kasım 2018 10:29

Ekonomik kriz, içeride mahpusları dışarıda aileleri vurdu

Cezaevinde tutulan mahpus anlattı: Görüşlere gelip giden ailemin yol parası 700 ile 800 lira arasında. Hapishanede satılan ürünlere zam geldi.

Fotoğraf: Flickr

Paylaş

Elazığ 1 Nolu Cezaevi’nde tutuklu bulunan Kenan Küçük, Evrensel'e gönderdiği mektupta, ekonomik krizin mahpusları da vurduğunu belirterek, son 3 aylık dönemde hapishane kantininde satılan tüm ürünlere zam geldiğini söyledi.

Elazığ 1 Nolu Cezaevi’nde iki buçuk yıldır tutuklu olan Kenan Küçük isimli mahpus gönderdiği mektupta, ekonomik krizin dışarıda aileleri, içeride de mahpusları vurduğunu yazdı. Küçük, “Ben Dersimliyim. Dersim’e en yakın hapishanede tutuluyorum. Buna rağmen sadece görüşlere gelip giden ailemin yol parası 700 ile 800 lira arasında. Bu durumda memleketinden kilometrelerce uzak illere sürgün edilmiş mahpus ailelerin vay haline” dedi.

Cezaevlerindeki şahsi ihtiyaçları ile elektrik bedeli, gazete aboneliği ve mektup giderlerinin masrafının aylık 550-600 lirayı bulduğunu anlatan Küçük mektubunda, “Bu rakamları yol masrafı ile birleştirdiğimizde ailemize aylık yükümüz yaklaşık bin 500 lira. Ekonomik krizin mahpuslar ve mahpus aileleri üzerinde ağır etkisi var” ifadelerine yer verdi.

İDAREDEN YENİ KIYAFET ZORUNLULUĞU

Cezaevi idaresinin ekonomik krizin etkilerini derinleştirme çabasında olduğunu öne süren Küçük, son 3 ayda hapishane kantininde satılan tüm ürünlere zam geldiğini belirterek “Örneğin 500 gramlık kuru üzüm 6 lira iken 1 ay içinde 11 lira oldu. Sigara kağıdına yüzde iki yüz zam geldi” diye yazdı. Hapishane yönetiminin eski elbise almadığını yazan Küçük, mektubunu şu cümlelerle tamamladı: “Geçen yıldan kalan kışlık elbiselerimi yazın dışarı göndermiştim. Geçen hafta görüşüme gelen ailemden kıyafetlerimi istediğimde hapishane idaresi, ‘eski elbise almıyoruz, yeni olacak’ gerekçesiyle elbiselerimi almadı. Birçok arkadaş bu sorunla karşı karşıya kaldı. Bu genelgeleri çıkaran Adalet Bakanlığı acaba giyim firmalarıyla anlaşmalı mı? Bu uygulama tutsaklara yönelik mağduriyetlerini arttırma uygulamalarının son halkası mı?” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İhsan Eliaçık: Ezan Türkçe okunur, Kürtçe de okunur, halk isterse

SONRAKİ HABER

Diyarbakır'da kadınlardan 25 Kasım için 1 haftalık etkinlik programı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...