18 Kasım 2018 06:15
Son Güncellenme Tarihi: 18 Kasım 2018 07:53

Bakan Akar'dan ABD Genel Kurmay Başkanına: YPG ile ilişkileri kesin

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ABD Genel Kurmay Başkanıyla görüştü: YPG ile olan ilişkileri kesmenizi bekliyoruz.

Fotoğraf: Arif Akdoğan/AA

Paylaş

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Uluslararası Güvenlik Forumu'na katılmak üzere geldiği Kanada'nın Halifax kentinde ikili görüşmeler de gerçekleştirdi. İlk olarak Kanada Savunma Bakanı Harjit Singh Sajjan ile bir araya gelen Bakan Akar, sonrasında ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Dunford'u kabul etti.

Akar, basına kapalı gerçekleştirilen ve yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından AA muhabirine yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

"PKK'dan hiçbir farkı olmayan terörist YPG'nin buradaki mevcudiyetinin ve özellikle de ABD'li askerlerle beraber oturup kalkmalarının, iş birliği yapmalarının uygun olmadığını, bunun bizi son derece rahatsız ettiğini ve bu ilişkilerin bir an önce kesilmesi hususunu kendilerine tekraren dile getirdik. Bu tahrikkar ve kabul edilemez görüntülerin tekrarlanmaması konusundaki uyarılarımızı yapmak suretiyle onlardan beklentilerimizi ortaya koyduk. Terörist YPG'ye kamyonlarla, tırlarla ve uçaklarla silah ve mühimmatın verilmesinin de ittifak, müttefiklik anlayışına uygun olmadığına, olmayacağına, bunun bizler tarafından kabul edilmesinin de mümkün görülmediğine dikkatlerini çektik. Uyarılarımızı tekrarladık ve ABD'li müttefiklerimizin bu konuda gerekli tedbirleri almalarını ve bir an önce terörist PKK'dan hiçbir farkı olmayan YPG ile olan ilişkilerini kesmelerini beklediğimizi de dile getirdik."

Milli Savunma Bakanı Akar, görüşmeleri kapsamında Kosova Güvenlik Kuvvetleri Bakanı Rustem Berisha ve Moldova Savunma Bakanı Eugenie Sturza ile de ayrı ayrı bir araya geldi. (AA)

 

ÖNCEKİ HABER

Hayatını kaybeden CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan kimdir?

SONRAKİ HABER

Yunanistan'da on binlerce kişi Politeknik Direnişi'ni andı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...