18 Kasım 2018 06:03
Son Güncellenme Tarihi: 18 Kasım 2018 11:03

Hayatını kaybeden CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan kimdir?

Beyin kanaması geçirdikten sonra 4 ay yaşam mücadelesi veren ve 18 Kasım'da yaşamını yitiren CHP Milletvekili Erdin Bircan'ın öz geçmişi.

Fotoğraf: facebook.com/erdinbircan

Paylaş

Parti çalışması için gittiği Iğdır'da 30 Temmuz'da beyin kanaması geçiren ve Ankara'da yoğun bakımda tedavi gören CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, bu sabah yaşamını yitirdi. Bircan 59 yaşındaydı. 

OĞLU SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan'ın ölüm haberini oğlu Eren Bircan, sosyal medya hesabından duyurdu. Babasının Edirne'de toprağa verileceğini belirten Eren Bircan, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"4 aydır süren mücadelede yenik düştük. Onur, gurur ve erdemi bize her gün yaşatan babamız Erdin Bircan'ı kaybettik. Babamızın, son yolculuğu büyük sevdası Edirne'de olacaktır."

YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK

Erdin Bircan için yarın(19 Kasım pazartesi) Edirne'de cenaze töreni düzenleneceği belirtildi. Selimiye Camii'nde yarın öğlende kılınacak cenaze namazının ardından Bircan'ın cenazesinin, doğum yeri olan Enez ilçesine bağlı Hasköy'deki aile kabristanlığında defnedileceği bildirildi.

KILIÇDAROĞLU'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Edirne Milletvekili Erdin Bircan'ın yaşamını yitirmesinin ardından sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından başsağlığı mesajı yayımladı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, mesajında, "Edirne Milletvekilimiz Erdin Bircan'ı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyim. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine sabır diliyorum. Başımız sağ olsun" dedi.

MUHARREM İNCE: ÇOK ÜZGÜNÜM

CHP Yalova eski Milletvekilli Muharrem İnce, Erdin Bircan'ın ölümünün ardından Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesi'ne gitti. Burada yakınlarına başsağlığı dileyen İnce, çıkışta açıklamalarda bulundu. Muharrem İnce, "Bekledik, bir umut dedik, inşallah kurtulacak dedik. Başaramadı arkadaşımız. Hepimizin başı sağ olsun. İlkeli, duruşu olan, geri adım atmasını bilmeyen yürekli bir arkadaşımızı kaybettik. Çok üzgünüm" dedi.

ERDİN BİRCAN KİMDİR?

Edirne'nin Enez İlçesine bağlı Hasköy'de 1959'da doğan Erdin Bircan, İstanbul Hasköy Lisesinde okuduğu yıllarda gençlik hareketlerine katıldı.

Politika Gazetesinde çalışan, özel sektörde yöneticilik yapan Bircan, 1988'de Erpa Tekstil'i kurarak ticaret hayatına başladı. Bircan Uzunköprü'de hayvancılıkla da uğraştı.

Kurucuları arasında yer aldığı Trakyalı Yöneticiler ve İş Adamları Derneği'nde (TRYİAD) iki dönem başkan yardımcılığı görevini üstlenen Bircan'ın, Keşan Ticaret Sanayi Odası, İstanbul Tekstil Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, İstanbul Ticaret Odası, İstanbul Sanayi Odası, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Beşiktaş Spor Kulübü üyesiydi.

TBMM'de 25 ve 26. dönemlerde milletvekili olarak görev yapan Bircan, 24 Haziran seçimlerinde de Edirne'den parlamentoya girmeye hak kazandı.

Parti çalışması için gittiği Iğdır'da 30 Temmuz'da beyin kanaması geçiren ve Ankara'da yoğun bakımda tedavi gören CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan 18 Kasım'da hayatını kaybetti.

Erdin Bircan evli ve iki çocuk babası, bir torun sahibiydi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kadın, 1 yaşındaki çocuğunu döverek öldürdü

SONRAKİ HABER

Bakan Akar'dan ABD Genel Kurmay Başkanına: YPG ile ilişkileri kesin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...