20 Eylül 2012 09:04

Haklarından vazgeçmedikleri için atıldılar

“İş kanunundan doğan tüm haklarımızı aldık” yazılı kağıdı imzaladıkları için işten atılan Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi çalışanları, direnişlerinde ikinci aya girdi. Şirket değişimi sırasında haklarının gasp edilmesine karşı çıkan 3 taşeron yemekhane işçisi, 23 Temmuzdan beri direnişte.

Haklarından vazgeçmedikleri için atıldılar
Paylaş
Gülten Üzüm / Sinan Danacı

Hastane içinde yapılan yürüyüşte, “Susma haykır taşerona baş kaldır”, “Atılan işçiler geri alınsın” sloganları atıldı.

Burada basına açıklama yapan Dev Sağlık-İş Sendikası İşyeri Temsilcisi Ufuk Tekin, yasadışı sözleşmeyi imzalamayıp, haklarına sahip çıktıkları için işten atıldıklarını kaydetti. Taşeron şirketler aracılığıyla sürekli işçilere girdi çıktı yaptırılarak haklarının gasp edildiğini belirten Tekin, işçilerin haklarını gasp eden taşeronluk sisteminin aynı zamanda nitelikli sağlık hizmetinin verilmesini de engellediğini dile getirdi.
Tekin, “Malzemeden kısarak çıkarılan yemeğin niteliği düşürülüyor. Şirket tarafından temizlik malzemesi sağlanmadığı için, tuvaletlerde kullanılan sıvı el sabunlarıyla yemek kaplarının yıkandığını, bulaşıcı hastalık servislerinden artan yemeklerin hastane personeline yedirildiğini görüyoruz” diye konuştu.

MÜFETTİŞ RAPORLARI TESCİLLEDİ!

Bugüne kadar verdikleri mücadelenin neticesini, uğradıkları haksızlığın ilgililerinin dikkatini çektiğini belirten Tekin, “İl Sağlık Müdürlüğü tarafından görevlendirilen müfettişler çadırımıza gelip bizi dinledi. Raporlar hazırlandı. Haklılığımız bir kez daha ortaya çıktı. Her yetkili haksızlığa uğradığımızı, yapılan işten çıkarmanın hukuksuz olduğunu ifade ediyor” dedi.

Gazetemize konuşan direnişçi işçilerden Ethem Aktürk, haksızlığa uğradıklarını, haksız yere işten çıkarıldıklarını söyledi. Aktürk, müfettişlerin geldiğini ancak herhangi bir işlemin yapılmadığını belirtti.
Serkan Kaçkan ise işyerine yeni bir taşeron firma geldiğini, “11 yıllık haklarımı aldım” diye sözleşme dayatıldığını, bunu imzalamayınca işlerine son verildiğini, bunun üzerine Başhekime gittiklerini orda da “Neden imzalamadınız?​” dediğini söyledi.

Bu haksızlığın bir an önce son bulmasını, işten çıkarılan çalışanlarımızın derhal işe geri dönmelerini, tüm çalışanların haklarına ve hukuklarına saygılı olmasına ve insanca çalışma düzeninin kurulabilmesini talep ettiklerini belirten Kaçkan, haklarını alana kadar mücadeleyi bırakmayacaklarını kaydetti. Basın açıklamasına EMEP, HDK. ESP, CHP de destek verdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

97 kişilik kadro 7 bin başvuru

SONRAKİ HABER

3 yılda 92 BDP'li seçilmiş azledildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...