16 Kasım 2018 16:52
Son Güncellenme Tarihi: 16 Kasım 2018 18:41

CNN muhabirinin akreditasyon hakkı mahkeme kararıyla iade edildi

ABD'de federal mahkeme, CNN muhabiri Jim Acosta'nın, Beyaz Saray tarafından elinden alınan basın kartının iadesine karar verdi.

Fotoğraf: Beyaz Saray

Paylaş

Washington'daki federal mahkeme hakimi Timothy J. Kelly, geçen hafta basın toplantısında Başkan Donald Trump ile yaşadığı gerginlikten sonra Beyaz Saray'a giriş kartı alınan CNN muhabiri Jim Acosta'nın lehine hükmederek, Beyaz Saray'dan uzak tutulmasını engelleyecek geçici bir karar verdi. Hakim Kelly, dava sonuçlanana kadar Acosta'nın basın kartının geri verilmesini kararlaştırdı.

CNN televizyon kanalı, basın toplantılarında yönelttiği sert sorularla tanınan muhabiri Jim Acosta'nın, Beyaz Saray'a giriş kartının alınmasından sonra Trump ve Beyaz Saray'da yetkili üst düzey 6 kişi aleyhine dava açmıştı.

CNN, Beyaz Saray'a giriş kartının alınmasının, Anayasa'nın 1. ve 5. maddelerinin ihlali olduğunu savunmuştu.

ABD yönetimi ise hiçbir gazetecinin Anayasa'nın 1. maddesi gereği Beyaz Saray'a girme hakkının olmadığını iddia etmişti.

Geçen sene ABD Başkanı Trump tarafından göreve atanan hakim Kelly, yönetimin "hiçbir gazetecinin Anayasa'nın 1. maddesi gereği Beyaz Saray'a girme hakkının olmadığı" savunması ile mutabık kaldığını, ancak Beyaz Saray'ın bir kez kapılarını gazetecilere açması durumunda 1. maddenin uygulanacağını belirtti.

Hakim Kelly'nin aldığı bu geçici karar, CNN'in, Başkan Trump ve danışmanları aleyhine açtığı davanın ilk zaferi olarak değerlendirildi.

CNN ile Beyaz Saray arasındaki davanın sonuçlanmasının aylar sürebileceği belirtiliyor. (AA)

ÖNCEKİ HABER

MHP'de 9 aday daha kesinleşti

SONRAKİ HABER

Aday tanıtım toplantısına giden AKP'liler kaza yaptı: 9 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...