16 Kasım 2018 15:27

Kıbrıs Cumhuriyeti Doğu Akdeniz'de doğalgaz sondajına başladı

Kıbrıs Cumhuriyeti Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis, Doğu Akdeniz’de doğalgaz aramak için sondaj çalışması başlattıklarını açıkladı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Kıbrıs Cumhuriyeti Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis, Amerikan Exxon Mobil ile Katar Petroleum'un Kıbrıs Cumhuriyeti yönetimince tek taraflı ilan edilen 'Münhasır Ekonomik Bölge' içerisindeki 10'uncu parselde, 'Delfini' bölgesinde doğalgaz bulmak için sondaj çalışmasına başladığını açıkladı. Sondaj çalışmaları öncesinde ABD'nin enerji kaynaklarından sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Francis Fannon da Kıbrıs Cumhuriyetini ziyaret etti.

ERDOĞAN ‘BİZİ DARA SOKMAYIN’ DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, daha önce ‘Kıbrıs ve Doğu Akdeniz'de mevcut uzlaşmazlığın, tehlikeli bir noktaya gitmemesi için sizce nasıl bir mekanizma işletilmesi lazım?​’ sorusuna şöyle yanıt vermişti:

“Bu konu ile ilgili olarak çıkarlar çatışıyor muhakkak. ABD'lilerin Exxon Mobil ile Rumların müşterek bir çalışması var. ABD'liler de 'Oraya siz girmeyin, bunun dışında ne yapacaksınız yapın' havasındalar. Biz malum, önce kuzeyden başladık şu anda. Bu iş için iki sondaj gemimiz, iki sismik gemimiz olacak. Sondaj gemilerimizden biri Doğu Akdeniz'de, diğeri Karadeniz'de çalışacak. Sismikler zaten çalışıyor. Böylece kararlı bir şekilde biz bu yola devam edeceğiz. Biz bu konuda dostlarımıza da gerekeni söylüyoruz. 'Bizi dara, zora sokmayın' diyoruz.” (DHA)

ÖNCEKİ HABER

‘Tek başıma fabrikamda ne yapabilirim duygusundan çıkmak lazım’

SONRAKİ HABER

Gebze İşçi Sağlığı ve Güvenliği Meclisi çalışmaları sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...