Direnişte 10. günü geride bırakan TARİŞ işçilerine destek büyüyor

TARİŞ işçileri direnişteki 10. günü geride bırakırken işçilere siyasi partilerden üniversite öğrencilerine kadar her kesimden destek geliyor.

16 Kasım 2018 15:20
Paylaş

DİSK/Gıda-İş Sendikasına üye oldukları için TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı fabrikasından atılan 7 işçinin fabrika önünde başlattıkları direniş 10. günü geride bıraktı.

TARİŞ işçileri kararlılıkla mücadelelerini sürdüreceklerini ifade ederken bir taraftan işçilere dayanışma ziyaretleri de sürüyor.

İşçileri CHP’den Çiğli Belediye Başkan aday adayı olan Gürbüz Bal ziyaret etti. Bal, işçilerin haklı mücadelesini desteklediğini söyledi.

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko da işçilerin yanına gelerek destek ziyaretinde bulundu. Beko, “Bundan sonra ne yapmamız gerekirse onu yapacağız. Siz mutlaka işbaşı yapmalısınız. Burası bir kooperatif. Sendika konusunda sözleşme yapmakta sıkıntı yok. Burada yönetim kurulu başkanı ve tüm yöneticilerle görüşürüz. Bu işi çözmemiz gerekiyor. Konuyla ilgili bakanlarla da görüşürüm. Bu durum kabul edilebilir değil. Hak verilmez alınır, bu mücadele böyle” dedi.

TARİŞ İŞÇİLERİNDEN EVRENSEL'E DAYANIŞMA MESAJI

Direnişteki TARİŞ işçileri, Evrensel gazetesine dayanışma mesajı gönderdi. İşçiler, çektikleri videoda şu ifadeleri kullandı:

Biz TARİŞ işçileri olarak direnişimizin başından beri bizi yalnız bırakmayan, sesimiz olan, bütün emekçilerin sesi olan Evrensel gazetesiyle dayanışma içerisinde olduğumuzu bildirmek istiyoruz. Evrensel gazetesine para cezalarının geldiğini öğrendik. İşçinin ve emekçinin yanında olan bu dost gazeteye, emekten yana olan gazeteye sahip çıkıyoruz.

İşçinin ve emekçinin yanında olan direnişimize başladığımız ilk günden beri bizimle hep birlikte, omuz omuza olan Evrensel gazetesine, herkesi sahip çıkmaya davet ediyoruz.

Bu direniş öyle bir direniştir ki sadece miting alanında, fabrika önlerinde değil, bu gazeteciler bizimle beraber tutuklanmayı bile göze almışlar ve bizimle beraber sabahlara kadar nezarethanelerde ifadeleri alınıp işçinin, emeğin ve emekçinin hakkını her zaman savunmuşlardır. Evrensel gazetesine yapılan baskı, Evrensel gazetesine verilen cezalar hepimizin onurunu zedeler ve biz bunu istemiyoruz. Her zaman Evrensel gazetesinin yanındayız.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ TARİŞ İŞÇİLERİNİN YANINDA

İzmir'de üniversite eğitimi gören öğrenciler de çektikleri videolar ile TARİŞ işçilerinin direnişine destek verdiklerini duyurdu.

(İzmir/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Samatya'da iki bina çökme riski nedeniyle boşaltıldı, biri çöktü

SONRAKİ HABER

‘Tek başıma fabrikamda ne yapabilirim duygusundan çıkmak lazım’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...