20 Eylül 2012 08:44

Diyarbakır sinema günlerinde ‘çocuk hakları haftası’

DİYARBAKIR Sanat Merkezinin düzenlediği “Diyarbakır’da Sivil Toplumla İnsan Hakları ve Sinema” projesi, Çocuk Hakları başlığıyla devam ediyor. ÇAÇA (Çocuklarla Aynı Çatı Altında Derneği) ve Göç Vakfı iş birliği ile yapılacak olan etkinlikler bugün başlıyor. Diyarbakır’da sivil toplum çal

Diyarbakır sinema günlerinde ‘çocuk hakları  haftası’
Paylaş

DİYARBAKIR Sanat Merkezinin düzenlediği “Diyarbakır’da Sivil Toplumla İnsan Hakları ve Sinema” projesi, Çocuk Hakları başlığıyla devam ediyor. ÇAÇA (Çocuklarla Aynı Çatı Altında Derneği) ve Göç Vakfı iş birliği ile yapılacak olan etkinlikler bugün başlıyor. Diyarbakır’da sivil toplum çalışmalarının kültürel boyutuna katkı sağlamak amacıyla yola çıkan ve Açık Toplum Vakfı tarafından desteklenen çalışma, Diyarbakır’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının ortaklığıyla gerçekleşecek film gösterimleri ve yuvarlak masa tartışmalarından oluşuyor.

ÇATIŞMA ORTAMINDA ÇOCUK OLMAK                                                                                      

Program bugün Sümerpark Yılmaz Güney Salonu’nda Barak & Tomer Heymann’ın ‘Vadinin Üzerindeki Köprü’ adlı belgesel filminin gösterimiyle başlayacak. İsrail’de ilk defa Arap ve Yahudi ailelerin bir köyde ortak bir okul kurmasının hikayesini anlatan, 2006 İsrail yapımı belgesel, farklı kimliklere sahip yüz kadar çocuğun birlikte okula gittiği çift dilli bir eğitim sürecini farklı boyutlarıyla seyircinin değerlendirmesine sunuyor.                                             
Yarın ise yine Sümerpark Yılmaz Güney Salonu’nda çocuklarla ilgili kısa film seçkileri gösterilecek. Bu kapsamda, Uluslararası Af Örgütü Türkiye’nin çocuklarla gerçekleştirdiği Haklı Televizyon Projesi’nin ürünü kısa filmler ve Endam Acar’ın, yine çocukların çalışmalarından hareketle oluşturduğu Benim Ülkem adlı kısa videosu gösterilecek. Film gösteriminin ardından seyirciler ve sivil toplum çalışanlarının katılacağı “Çatışma Ortamında Çocuk Olmak ve Alternatif Yaklaşımlar” başlıklı yuvarlak masa tartışması yapılacak. Azize Leygara (ÇAÇA), Emin Sarıkaya (Göç Vakfı) ve çatışma ortamının dönüşümüne odaklanarak bellek çalışmaları yürüten Beyrut merkezli sivil toplum kuruluşu Al-jana’dan Moa’taz Dajani’nin konuşmacı olarak katılacağı yuvarlak masa tartışmasında ardıl çeviri yapılacak.
(KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

1001 Belgesel’de ‘sistem hatası’

SONRAKİ HABER

Trajikomik ‘aldatma’ hikayeleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...