16 Kasım 2018 12:23

HDP'li eş başkana tutukluluk gerekçesi: Kavga edenleri barıştırmak

Tututklu HDP Avcılar İlçe Eş Başkanı Taylan Urun’un kavga eden tarafları barıştırmak için yaptığı 'arabuluculuk' da suç delili olarak gösterildi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Tututklu HDP Avcılar İlçe Eş Başkanı Taylan Urun’un kavga eden tarafları barıştırmak için yaptığı “arabuluculuk” da suç delili olarak gösterildi. Urun gibi CHP ve AKP ilçe başkanları ve emniyet müdürünün de aynı kavgada “arabulucu” olduğu ortaya çıktı. 

İstanbul’da 7 Şubat günü yapılan ev baskınlarında 29 kişi gözaltına alındı. HDP ve HDK üye ve yöneticilerine yönelik operasyon sonucunda 18 kişi “Örgüt üyesi olmak” ve “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla tutuklandı. İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 3’üncü duruşmasında Can Memiş, Hasan Hüseyin Gençer ve Suphi Yıldız 10 aylık tutukluluğun ardından tahliye edildiği duruşmada Taylan Urun, Atilla Sayir ve Metin İlan’ın tutukluluk halinin devamına karar verildi. 

CHP’Lİ TANIK DİNLENİLMEDİ

HDP Avcılar İlçe Eş Başkanı Taylan Urun’un tutuklanmasına telefon tapeleri gerekçe yapıldı. Avcılar’ın Yeşilkent Mahallesi’nde çıkan bir kavgaya dair Urun ile Mehmet isimli bir kişi arasında 3 Eylül 2016 tarihinde yapılan telefon görüşmesi de suç delili olarak gösterildi. Duruşmaya tanık olarak gelen ve avukatların talebine rağmen mahkeme heyeti tarafından dinlenilmeyen dönemin CHP Avcılar İlçe Başkan Yardımcısı ve şimdi CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı olan Murat Akbaş, söz konusu görüşmenin içeriğini oluşturan olayı anlattı. Akbaş, Yeşilkent’te mahalleliler arasında kavga çıktığını ve tarafların arasında anlaşma sağlanması için aracı olduklarını söyledi. Sadece HDP İlçe Eşbaşkanı Taylan Urun’un değil, CHP adına kendisinin, AKP adına ise AKP Avcılar İlçe Başkanı Ali Burak Tepe’nin de taraflar arasında aracı olduğunu söyleyen Akbaş, Urun’un olaydan haberinin olmadığını, kendilerinin çağırması sonucu taraflar arasında aracı olduğunu dile getirdi. 

EMNİYET MÜDÜRÜ DE VARDI

Akbaş, kendileriyle birlikte dönemin Avcılar İlçe Emniyet Müdürü’nün de aracı ve uzlaştırıcı olarak yer aldığını belirtti. Akbaş, 3 parti ve İlçe Emniyet Müdürü’nün çabaları sonucunda tarafların bir araya getirildiğini ve uzlaşı sağlandığını belirtti. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Norveç’te sağlık patronları greve karşı lokavt kararı aldı

SONRAKİ HABER

İstanbul Resim Heykel Müzesi inşaatında yangın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...