16 Kasım 2018 12:03

Kahraman kardeşler Leyla Gencer’de konser verecek

Metin ve Kemal Kahraman kardeşler, 17 Kasım’da Bakırköy Leyla Gencer Opera Salonunda dinleyicileriyle buluşacak.

Fotoğraf: Kemal Batur

Paylaş

Yurt içi ve yurt dışında birçok konser veren ve çok sayıda albüm, film müziği, belgesel projelerinde yer alan Metin ve Kemal Kahraman kardeşler 17 Kasım Cumartesi saat 20.30’da Leyla Gencer Opera ve Bale salonunda dinleyicileriyle buluşacak.

Konserde viyolada Umut Kahraman ve kemanda Ahmet Tirgil, Kahraman kardeşlere eşlik edecek. Konserde önceki albümlerinde yer alan eserlerin yanı sıra henüz gün yüzüne çıkmamış eserlere de yer verecekler...

Deniz Koydum Adını, Meyman, Dewrano, Xece gibi sevilen şarkılarının yanı sıra, tematik albüm repertuvarlarıyla, 20 yıllık bir müzik hayatını geride bırakan Metin-Kemal Kahraman, uzun zamandır üzerinde çalıştıkları ve Maviş Güneşer‘in solist olarak yer aldığı, Dersim ağıtlarından oluşan ‘ŞüaréDılgırani/ Küskün Ağıtlar“ isimli, yeni bir albümü önümüzdeki günlerde yayınlanacak.

Albümde, Dersim’in siyasi tarihinden kesitleri ağıtlar yoluyla özetleyen bu albümde, Çanakkale Savaşı, Rus Harbi, 1938 katliamı, Kore Savaşı gibi sarsıcı toplumsal gelişmeler karşısında Dersim’in siyasi duruşuna açıklık getiren ağıtlara yer veriliyor. (İstanbulEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ODTÜ öğrencisi ölü bulundu, intihar ettiği iddia ediliyor

SONRAKİ HABER

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin Sayıştay inceleme raporları eksik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...