20 Eylül 2012 08:43

1001 Belgesel’de ‘sistem hatası’

ULUSLARARASI 1001 Belgesel Film Festivali 27 Eylül Perşembe günü başlıyor. Belgesel Sinemacılar Birliği tarafından, 15’inci kez organize edilen festivalin bu yılki teması “Sistem Hatası” olacak. 2 Ekime kadar sürecek ve 16’sı yerli, 60’ı yabancı olmak üzere 76 filmi konuk edecek.Festival kapsamında “Avrupa’da B

1001 Belgesel’de ‘sistem hatası’
Paylaş

ULUSLARARASI 1001 Belgesel Film Festivali 27 Eylül Perşembe günü başlıyor. Belgesel Sinemacılar Birliği tarafından, 15’inci kez organize edilen festivalin bu yılki teması “Sistem Hatası” olacak. 2 Ekime kadar sürecek ve 16’sı yerli, 60’ı yabancı olmak üzere 76 filmi konuk edecek.

Festival kapsamında “Avrupa’da Belgesel Pazarı” başlıklı bir panel gerçekleştirilecek. Experdocs’un Başkanı, Uluslararası Belgesellerde Ortak Yapım Geliştirilmesi ve Eğitimleri (pitching) Uzmanı Marijke Rawie ve Online Films CEO’su, Eski EDN Avrupa Belgeselciler Ağı Başkanı, Belgesel Yapımcısı Cay Wesnigk panelde deneyim ve bilgilerini paylaşacak. Panelin yanı sıra “İlk Filmler” ve “Belgesel Arkası” adlı özel bölümler ile 15. Yıl Sergisi gibi etkinlikler de olacak.

BELGESEL ARKASINDA 25 YÖNETMEN

Festivalin yeni yönetmenlere ayrılan “İlk Filmler” bölümünde genç yönetmenlerin hazırladığı 10 film seyircisiyle buluşacak. “Belgesel Arkası” bölümünde ise Fransa, Almanya, Hindistan, İrlanda, Lübnan, Filistin, İspanya, Yunanistan, Belçika, Arjantin, Danimarka, Hollanda gibi dünya belgesel sinemasından 25 yönetmen konuk olacak. Filmlerini seyirci ile birlikte izleyecek olan yönetmenler çekim süreçlerini değerlendirecek.

Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi, Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi, Fransız Kültür Merkezi, Nâzım Hikmet Kültür Merkezi ve Beşiktaş Belediyesi Ortaköy Kültür Merkezi’nde (Afife Jale Salonu) gerçekleştirilecek gösterimlerde bütün filmler ücretsiz izlenebilecek. 15. Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali’nin açılış filmi ise Vibeke Bryld’ın “Şer Ekseninden Gece Masalları” olarak belirlendi.
(KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Engelliler için ‘Çalgı Çengi’

SONRAKİ HABER

Diyarbakır sinema günlerinde ‘çocuk hakları haftası’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa