16 Kasım 2018 11:26

Almanya İçişleri Bakanı CSU liderliğini bırakıyor

Almanya'da Hristiyan Sosyal Birlik Partisi Genel Başkanı (CSU) ve İçişleri Bakanı Horst Seehofer, parti genel başkanlığına aday olmayacağını açıkladı.

Fotoğraf: Wikimedia Commons/CC BY-SA 4.0

Paylaş

Almanya'da İçişleri Bakanı Hristiyan Sosyal Birlik Genel Başkanı Horst Seehofer (CSU) parti genel başkanlığını 19 Ocak’ta bırakacağını açıkladı. Seehofer’in en güçlü iki halefi Markus Söder ve Manfred Weber.

Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) Genel Başkanı Horst Seehofer görevinden ayrılacağı yönündeki açıklamasını somutlaştırdı.

DW’nin aktardığı habere göre, Seehofer Münih’te yaptığı açıklamada, CSU Genel Başkanlığını 19 Ocak’ta bırakacağını söyledi.

19 Ocak’ta yapılacak olağanüstü parti kongresiyle partinin yeni genel başkanının belirleneceğini belirten Seehofer, “Bu kongrede parti tabanının CSU’nun halkın güvenini nasıl yeniden kazanabileceği sorusunu tartışmak için yeterince şansı olacak” dedi.

Seehofer 2019’un CSU için yenilenme yılı olacağını belirtti. 69 yaşındaki Seehofer olağanüstü kongreye hazırlık için CSU yönetiminin 17 Aralık’ta toplanacağını söyledi. CSU Genel Başkanı Seehofer’in en kuvvetli iki halefi Bavyera Başbakanı Markus Söder ile Avrupa Parlamentosu milletvekili Manfred Weber. Horst Seehfer hafta başında yaptığı açıklamada, CSU liderliğini bırakmak istediğini söylemişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Taşburun'un çöpleri temizleniyor

SONRAKİ HABER

Şehir hastaneleri vatandaşın değil rantın hizmetinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...