20 Eylül 2012 08:42

Engelliler için ‘Çalgı Çengi’

ENGELLİLERE yönelik etkinlikleri dolayısıyla “Engelsiz Festival” olarak ilan edilen 19. Uluslararası Altın Koza Film Festivali’nde engelliler için film gösterimi yapıldı.Adana’nın engelsiz mekanlarından Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’ndaki film gösterimini Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni

Engelliler için ‘Çalgı Çengi’
Paylaş

ENGELLİLERE yönelik etkinlikleri dolayısıyla “Engelsiz Festival” olarak ilan edilen 19. Uluslararası Altın Koza Film Festivali’nde engelliler için film gösterimi yapıldı.
Adana’nın engelsiz mekanlarından Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’ndaki film gösterimini Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, gözlerine siyah bant takarak izledi. Aldırmaz, film gösteriminden önce yaptığı konuşmada, engellilerin hayatını kolaylaştırmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, “Engellilerin kullanmadığı hiçbir mekan bizim değildir. Engellilerin katılmadığı hiçbir etkinlik de tam değildir” dedi.
Festival kapsamında engeliler için Selçuk Aytemiz’in yönetmenliğini yaptığı, başrollerinde Ahmet Kural ve Murat Cemcir’in oynadığı “Çalgı, Çengi” adlı film gösterildi.
Film görme engelliler için sesli betimleme yöntemi ile, işitme engelliler için de altyazılı gösterildi. Film gösterimini Adana Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya ve çeşitli engelli dernek temsilcileri ile çok sayıda engelli vatandaş izledi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Yol-İş 81 ilde AKP’ye yürüyor

SONRAKİ HABER

1001 Belgesel’de ‘sistem hatası’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...