16 Kasım 2018 08:59

Diyarbakır Valiliği Leyla Güven için yapılacak eylemlere yasak getirdi

Valilik, cezaevinde açlık grevi sürdüren HDP Milletvekili Leyla Güven için yapılacak her türlü eylem ve etkinlikleri 15 gün süreyle yasakladı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemine devam ediyor. HDP Diyarbakır İl Örgütü ve milletvekilleri, Güven’in tutuklu bulunduğu Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi önünde basın açıklaması gerçekleştirme kararı aldı. Açıklama öncesi Diyarbakır Valiliği, kent sınırları içerisinde yapılacak her türlü eylem ve etkinlikleri 15 gün boyunca yasakladı. Karar, OHAL uygulamasının kaldırılmasının ardından Valilere verilen yetkiler kapsamında 5442 sayılı İl İdare Kanunu’nun 11/A (Vali, il sınırları içinde bulunan genel ve özel bütün kolluk kuvvet ve teşkilatının amiridir. Suç işlenmesini önlemek, kamu düzen ve güvenini korumak için gerekli tedbirleri alır) maddeleri gereği alındı.

Yasaklama kararının ardından HDP Diyarbakır il binasının önüne TOMA, zırhlı araçlar ve çok sayıda çevik kuvvet polisi geldi. HDP'lilerin, Diyarbakır E Tipi Cezaevi önünden yapacağı açıklama için il binasından çıkışları engellendi. Öte yandan açıklama yapılması beklenen Güven’in tutuklu bulunduğu Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi de abluka altına alındı.

Leyla Güven, Türkiye’nin Afrin’e dönük operasyonunu protesto etmek amacıyla yaptığı açıklamalar ve DTK faaliyetleri gerekçesiyle 31 Ocak’ta tutuklandı. (Diyarbakır/MA)

ÖNCEKİ HABER

Çukuralan Altın Madeni için iptal gelmişti, yeni ÇED raporu verildi

SONRAKİ HABER

'Alaattin Çakıcı' operasyonunda 9 kişi tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...