16 Kasım 2018 08:42
Son Güncellenme Tarihi: 16 Kasım 2018 18:33

Elbistan ve Ünye belediye başkanları görevden uzaklaştırıldı

Haklarında soruşturma yürütülen Elbistan ve Ünye belediye başkanları İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırıldı.

Logo: İçişleri Bakanlığı

Paylaş

Haklarında yürütülen soruşturma kapsamında Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük ile Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar'ın, görevlerinden uzaklaştırıldı.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, haklarında yürütülen soruşturmanın selameti açısından Kahramanmaraş Elbistan İlçe Belediye Başkanı Durmuş Küçük ile Ordu Ünye İlçe Belediye Başkanı Ahmet Çamyar'ın görevden uzaklaştırıldığı bildirildi.

ÇAMYAR: BİRKAÇ KİŞİNİN SİYASİ HIRS VE İHTİRASLARI İLE İŞLETİLEN BİR SÜREÇ

Görevinden uzaklaştırılan Ünye Belediye Başkanı AKP'li Ahmet Çamyar, basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın takdirleri ile Ünye Belediye Başkanlığı'na seçildiğini söyleyen Çamyar, “Bu mevkii ve makamlar bir faniye nasip olacak çok ulvi makamlardır. Cenab-ı Allah’a hamdüsenalar olsun ki bu makamlara gelmeyi şahsıma nasip etti. Bu şehre hizmet ederken Cumhurbaşkanımıza, partimize ve dava arkadaşlarımıza karşı olan sorumluluklarımızın ağırlığını ve vebalini bir gün bile unutmadan 5 yıla yakın bir zamandır şehrimize hizmet ettik” dedi.

Bazı kişilerin siyasi hırsları sonucu bugünkü noktaya geldiklerini söyleyen Çamyar, “Ben siyasete başlarken bir mevkii ve makam sahibi değildim. Siyaseti de bir mevki ya da makam için yapmadım. Bugün geldiğimiz sonuca giden süreç bütün kamuoyunun malumudur. Bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda kişinin siyasi hırs ve ihtirasları ile işletilen bir süreç bu mahşeri vicdanda herkeste rahatsızlık yaratacaktır. Bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda irili ufaklı birkaç adam tarafından kurgulanan, işletilen ve dedikodu, fitne, fesat iftira ile sokağa düşürülen bu kirli sürecin tamamı kamuoyunun malumudur” diye konuştu.

DURMUŞ KÜÇÜK'TEN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı kararı ile görevden alınan Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük ise görevi süresince ilçede birçok başarılı iş yapıldığını ve geçici süreyle görevden alındığını iddia ederek şu ifadelere yer verdi:

“Şahsımı iki dönem belediye başkan adayı gösteren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyefendiye teşekkür ediyorum. Değerli hemşerilerim yaklaşık üç yıldır bağımsız belediye başkanı olarak görev yapmaktayım. Bu süreç zarfında her zaman Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında tarafında durma gayretinde oldum. Gerek 15 Temmuz’da şehir meydanına ilk saatlerde inmek suretiyle gerekse referandum sürecinde ‘Evet’ bürosu açarak şahsıma ait katkılar da bulunmak suretiyle çalışmalara katıldım. Değerli hemşerilerim bugün itibari ile geçici olarak görevden uzaklaştırılmış bulunmaktayım biz hayrın ve şerrin cenabı Allah’tan geldiğine inananlardanız.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Avcılar'da fabrika boyahanesinde yangın: 4 işçi hastaneye kaldırıldı

SONRAKİ HABER

Çorlu tren kazasının bilirkişi raporuna itiraz edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...