16 Kasım 2018 06:53

Bartın'da ırmak suyu fabrika atıkları yüzünden siyah akıyor

Bartın'da Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü kirlilik nedeniyle siyah akan ırmak suyundan numune alarak inceleme başlattı.

Fotoğraf: Ayhan Acar/DHA

Paylaş

Bartın Irmağı'nın Kozcağız beldesi bölümünden gelen yatakta son günlerde artan kirlilik nedeniyle suyun rengi siyaha döndü. Kemerköprü Mahallesi'nde yaşanan kirlilik ve kötü kokuya kentte yaşayan vatandaşlar tepki gösterdi. Bunun üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü inceleme başlattı.

Vatandaşlardan gelen tepkilerin artması üzerine ekipler derenin belirli bölgelerinden su numuneleri aldı. Ekiplerin yapacağı incelemenin ardından suyu kirleten etkenler tespit edilecek.

'FABRİKA ATIKLARINDAN KAYNAKLANDIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ'

DHA'nın aktardığına göre ırmakta yaşanan kirliliğin fabrika atıklarından kaynaklandığını düşündüklerini belirten Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Taner Çetin, "Kent merkezinden geçen ırmak zaman zaman siyah renge dönüşüyor. Bu da balık ölümlerine ve kirli kokuya neden oluyor. Biz bu sorunu her zaman yaşıyoruz. Belediye olarak maalesef bizim bir yaptırımımız yok. Bu kirliliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Bartın Valiliği'ne bildirdik. Gerekenin yapılacağını düşünüyoruz. Kirliliğin ayrıca ırmağın gerisinde bulunan fabrika atıklarından kaynaklandığını düşünüyoruz. Bunun yüzünden balık ölümleri oluyor " dedi.

Irmakta yaşanan kirlilik ve kötü kokuya tepki gösteren vatandaşlar yetkililerin kirliliğin çözülmesini istedi.

VALİLİKTEN 'RENK DEĞİŞİKLİĞİ' AÇIKLAMASI: DÖNEMSEL

Bartın Valiliği'nden Bartın Irmağı'nda meydana gelen kirlilikle ilgili yazılı açıklama yapıldı. Irmağın zemininde biriken yosun ile kalıntıların, dönemsel olarak su ve yağış miktarına göre renk değişimine neden olabileceği ifade edildi:

“Irmak rengi ise suyun miktarına göre değişiklik gösterebileceği gibi zamanla zeminde biriken yosun ve geçmişten biriken kalıntılar gibi etkenler sonucu dönemsel olarak su ve yağış miktarına göre renk değişiklikleri olabilmektedir. Bu kapsamda Bartın Irmağında renk değişikliği nedeniyle herhangi bir balık veya canlı ölümüne rastlanılmamıştır.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Cinsel istismar sanığına 39 yıl hapis cezası

SONRAKİ HABER

Osman Kavala kimdir?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...