16 Kasım 2018 06:23

Cinsel istismar sanığına 39 yıl hapis cezası

Erzurum'da yaşları 7 ile 11 arasında değişen 3 kız çocuğunu alıkoyan ve cinsel istismarda bulunan İsrafil İ. 39 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Fotoğraf: EVRENSEL

Paylaş

Erzurum'un merkez Yakutiye ilçesinde Haziran'da yaşandı. 3 kız çocuğunu alıkoyup, 1'ine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan İsrafil İ. (42), 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve 'çocuğun cinsel istismarı' suçlarından 'iyi hal' indirimi uygulanmadan 39 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İsrafil İ.'nin dün Erzurum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılamasına başlandı. 3 çocuğa karşı herhangi bir eylemde bulunmadığını öne süren İsrafil İ. suçlamaları reddetti.

DHA'nın haberine göre duruşmada hazır bulunan mağdur kız çocuklar ve aileleri, İsrafil İ.'den şikayetçi oldu. Cumhuriyet Savcısı Ekrem Şakar, mahkemeye sunduğu mütalaasında sanığın, İ.A. ve S.Ç.'ye karşı 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' eyleminden, N.D.'ye karşı ise 'hürriyetinden yoksun kılma' ve 'çocuğun cinsel istismarı' eylemlerinden cezalandırılmasını talep etti. 

Mahkeme heyeti, İsrafil İ.'yi N.D.'ye karşı işlediği 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan 12 yıl hapis cezasına mahkum etti. Heyet, sanığı 3 kız çocuğuna karşı 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan çocukların her biri için 3'er yıl hapis cezasına çarptırdı. Eylemin çocuklara karşı işlendiğini belirten heyet, cezayı 6'şar yıla çıkardı. Eylemin cinsel amaçlı gerçekleştirilmesi nedeniyle bu cezada da yarı oranda artırım yapan heyet, İsrafil İ.'ye 9'ar yıl olmak üzere 27 yıl hapis cezası verdi. 'İyi hal' indirimi uygulanmadan toplam 39 yıl hapis cezasına mahkum edilen İsrafil İ.'nin hükümle birlikte tutukluluk halinin devamı kararlaştırıldı.(HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Sanayi üretimi eylül ayında daraldı

SONRAKİ HABER

Bartın'da ırmak suyu fabrika atıkları yüzünden siyah akıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...