16 Kasım 2018 05:00

Müftülük istedi, MEB okullara 'çocukları namaza götürün' dedi

Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü müftülüğün yazısı üzerine 'Sabah Namazı Buluşmaları' projesinin başlatılması talimatı verdi.

Fotoğraf: Google Maps

Paylaş

Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Diyanet’in 2018 yılında başlattığı “Gençliğe Değer” isimli proje kapsamında öğrencilerin sabah namazına götürülmesi için okullara yazı gönderdi. Çok sayıda velinin tepki gösterdiği uygulamanın amacı, “Milli ve manevi değerlere sahip bireyler yetiştirmek” olarak açıklandı.

Birgün gazetesinden Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2018 yılındaki “Mevlid-i Nebi” haftasına tema olarak belirlediği “Peygamberimiz ve Gençlik” konusu çerçevesinde yürütülecek projeler, “Gençliğe Değer” başlığında toplandı. İlki geçen yıl düzenlenen ve velilerin tepkisiyle birçok ilde rafa kaldırılan “Sabah Namazı Buluşmaları” projesi bu kez de Çorlu’da hayata geçirildi.

Çorlu İlçe Müftüsü Adem Gülmek, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yazı gönderdi ve okullarda her perşembe günü sabah namazı buluşmaları düzenlenmesi istendi. Yazıda, projenin Kaymakamlığın onayıyla yürütüldüğü belirtildi. Müftünün Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderdiği yazıda “Sabah namazı buluşmaları konusunda ortaokul müdürlüklerimizin bilgilendirilmesini arz ederim” ifadesine yer verildi.

Müftülüğün yazısını alan Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yazının kendilerine ulaştığı tarihten iki gün sonra okulları bilgilendirdi. Müdürlük, projenin geçen yıl da düzenlendiğini belirterek öğrencilerin namaza götürülmesinin bu öğretim yılında da devam edeceğini bildirdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Anadolu Kültür operasyonu: Yiğit Aksakoğlu tutuklandı

SONRAKİ HABER

Prof. Dr. Betül Tanbay kimdir?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...