16 Kasım 2018 03:44
Son Güncellenme Tarihi: 16 Kasım 2018 09:25

Türkiye genelinde soğuk hava etkisini sürdürüyor

Olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı kentlerde ulaşım olumsuz etkilenirken, soğuklar yarından itibaren yurdu terkedecek.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü Marmara Bölgesi'nin doğusu ile İstanbul'da hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağını duyurdu. Parçalı çok bulutlu havanın hakim olacağı bölgede aralıklı yağmur ve sağanak bekleniyor. 

BUDO'DAN SEFER İPTALLERİ

Bursa Deniz Otobüslerinin (BUDO) seferlerinden bazıları olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

BUDO'nun internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Bursa (Mudanya) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci) 13.00, İstanbul (Eminönü/Sirkeci) - Bursa (Mudanya) ve İstanbul (Eminönü/Sirkeci) - Armutlu (İhlas) 14.30, Armutlu (İhlas) - Bursa (Mudanya) 15.55 seferleri olumsuz hava koşulları nedeniyle programdan kaldırıldı.

BUDO'nun 11.00'e kadar olan bazı seferleri de aynı gerekçeyle iptal edilmişti.

SOĞUK HAVA YARIN YURDU TERK EDECEK

Meteoroloji yarından itibaren ise soğuğun yerini ılık ve yağışlı havaya bırakacağını duyurdu. Meteoroloji Genel Müdürü Volkan Mutlu Coşkun "Soğuk ve yağışlı hava sisteminin bugün de kuzey ve doğu kesimlerde etkili olduktan sonra cumartesi günü ülkemizi terk etmesini öngörüyoruz. Buna karşın hafta sonundan itibaren batı bölgelerimizin Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı havanın etkisine gireceğini tahmin ediyoruz" dedi.

SARIYER'DE ULAŞIM 2 SAAT DURDU

Sabah saatlerinde Sarıyer ve Maslak'ı birbirine bağlayan tünelin girişinde bir ağaç aşırı yağış ve rüzgar nedeniyle yola devrildi. Elektrik tellerine yaslanarak devrilen ağaç nedeniyle, Sarıyer - Maslak ve Sarıyer Kilyos istikameti trafiğe kapandı.

İhbar üzerine olay yerine BEDAŞ ve itfaiye ekipleri sevk edildi. BEDAŞ görevlileri herhangi bir olumsuzluğa karşı hattaki elektriği keserken, itfaiye ekipleri de ağacı keserek iş makinaları yardımıyla yoldan kaldırdı. Ağacın kaldırılmasının ardından yol yeniden trafiğe açıldı.

NİĞDE VE ADANA'DA KAR ETKİLİ OLDU

Niğde'de sabah saatlerinde başlayan kar yağışı etkili olurken, Adana- Niğde otoyolu Akçatekir mevkiinde kar nedeniyle ulaşım güçlükle yapılıyor. Kısa sürede kar kalındığı kent merkezinde  20 santimetreyi bulurken, yüksek kesimlerde 1 metreye ulaştı. Belediye ekipleri kar temizliği yaptı.

Adana'nın Pozantı ilçesinde de aşırı kar yağıyı nedeniyle Pozantı ile Akçatekir arasında otoyol tek yönlü kapandı. Pozantı- Adana yolunda kar temizlik çalışması yapılırken, ulaşım da aksadı. Ekipler otoyolu açma çalışmalarını sürdürüyor. Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde de kar kalınlığı ilçe merkezinde 10 santimetreyi geçti.

KÖY YOLLARI ULAŞIMA KAPANDI

Doğu Anadolu Bölgesi'ni etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle yolda mahsur kalan araçlar, özel idareye bağlı karla mücadele ekipleri tarafından kurtarıldı.

Muş'un Üçevler grup köy yollarının tamamı kardan ulaşıma kapanınca harekete geçen İl Özel İdaresi'ne bağlı ekiplerin yoğun mücadelesi sonucu yolda kalan araç ve yolcular kurtarıldı. Bölgede kapalı olan 32 köyün yolları çalışmaların ardından açıldı. 

Kars-Arpaçay-Çıldır Karayolu’nun Sivritepe mevkiinde kardan kapanan yolda özellikle TIR'lar mahsur kaldı. Yoğun kar yağışı nedeniyle özellikle yüksek kesimlerde birçok köy yolu da ulaşıma kapalı bulunuyor. 

BÖLGEDE HAVA DURUMU

Öte yandan, Meteoroloji 12'nci Bölge Müdürlüğü, bölgede havanın parçalı ve çok bulutlu, Iğdır ve çevresinde aralıklı yağmurlu, Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan ve Ağrı çevresi ise aralıklı kar yağışlı geçeceğini, yağışların Erzincan ve çevrelerinde zaman zaman kuvvetli olacağını bildirdi.

Sıcaklıkların 2 ila 4 derece azalacağını, rüzgarın Doğu ve Güneydoğu yönlerinden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceğini vurgulayan uzmanlar, kar yağışı sebebiyle ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, tipi, buzlanma ve don olayı gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda vatandaşları uyardı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Konya'da ulaşıma kar engeli

SONRAKİ HABER

New York'ta kar fırtınası nedeniyle yüzlerce kişi mahsur kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...