15 Kasım 2018 10:38
Son Güncellenme Tarihi: 16 Kasım 2018 09:58

‘Avukatlara saldırı talimatını kim verdi?’

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Ankara'da 2 avukatın adliyede polis ve adliye görevlilerinin saldırısına uğramasını Meclise taşıdı.

Fotoğraf: Google Street View

Paylaş

Ankara Adliyesinde iki kadın avukatın bir polis ve mübaşir tarafından darp edilmesi ve hakarete uğraması sonrası CHP konuyu Meclise taşıdı. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi veren CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen avukatların kamu adına ve yararına çalıştıklarını kaydederek “Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Büro Amirliği’nde görevini yapan bir avukata saldıran bu polis kimdir? Kim ya da kimlerin talimatı ile bu saldırıyı gerçekleştirmiştir?​” diye sordu.

CHP’li vekilin önergesinde yer alan sorular şu şekilde;

■ “Saldırıyı gerçekleştiren polis memuru ile ilgili idari ve hukuki soruşturma açılmış mıdır?

■ Açıldıysa bahsi geçen soruşturma ne aşamadır? Soruşturmayı kimler yürütmektedir?

■ Avukat Fadime Eymir’in darp edilmesi ile ilgili sorgu hakiminin yanına gitmek isteyen ancak kendisine izin verilmeyen Avukat Büşra Pamukçu’yu darp eden mübaşir ve görevli kimdir?

■ Bu olayı sorgu hakiminin isteği üzerine mi gerçekleştirmişlerdir?

■ Bu kişiler hakkında idari ve hukuki soruşturma başlatılmış mıdır?

■ Avukatların mesleklerini özgür ve güvenli bir şekilde yerine getirmeleri ve bu tip olayların bir daha yaşanmaması için ne tür önlemler almayı düşünüyorsunuz?​” (İstanbul/EVRENSEL)

ANKARA BAROSU'NDAN ŞİDDETE KARŞI AVUKAT GÖNDERMEME KARARI

Ankara Barosu Yönetim Kurulu, iki avukatın adliyede darp edilmesi nedeniyle dün CMK ataması yapmama kararı aldığını açıkladı. Ankara Barosu şüphelilerin kimlik bilgilerinin soruşturma dosyası ve kendileriyle paylaşılarak etkin idari ve cezai soruşturma yürütülene kadar Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği ile Kaçakçılık ve Organize Suçlar Büro Amirliği'nden gelecek talepler için CMK kapsamında atamaların durdurulmasına karar verdi. Ankara Barosu şüphelilerin bildirilmemesi durumunda avukat atamama kararını 19 Kasım tarihinden itibaren uygulayacağını duyurdu.

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz günlerde Ankara 1.Sulh Ceza Hakimliği duruşma salonu önüne gelen görevli Av. Fadime Eymir, dosyayı soruşturma mercileri adına takip etmekte olan Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Büro Amirliği'nde görev yaptığı bilinen bir kolluk personeli tarafından önce sözlü hakarete maruz kalmış ve akabinde adliye koridorunda darp edilmişti.

Olayın dosya sorgu zaptına geçirilmesinin sorgu hakimi tarafından reddedilmesi üzerine sorgu hakimi ile bu konu hakkında görüşmek için duruşma salonuna girmek isteyen Av. Büşra Pamukçu ise mübaşir ve bir görevli tarafından yaka paça duruşma salonundan dışarıya çıkarılmış ve üzerine kapatılan kapının koluna çarpmıştı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Veliler zamansız okul yıkımını protesto ettiler

SONRAKİ HABER

Devrimci Parti Genel Merkezine polis baskını

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...