15 Kasım 2018 09:04

Bakan Turhan’dan Kanal İstanbul açıklaması: 2020’ye kalmamalı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, yaşam alanı savunucuları ve meslek odalarının tepki gösterdiği Kanal İstanbul projesine ilişkin konuştu.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı. Kanal İstanbul projesine ilişkin konuşan Turhan, “Kanal İstanbul Projesi kapsamında 10 köprü yapılması planlanıyor. 1/100000'lik imar planlarında son noktaya gelindi. Kanal İstanbul'un inşaatı 2020'ye kalmamalı, inşallah 2019'da başlarız” ifadelerini kullandı.

HAVALİMANI İÇİN 31 ARALIK’I İŞARET ETTİ

29 Ekim'de İstanbul Havalimanının açıldığını hatırlatan Turhan, 31 Aralık itibarıyla Atatürk Havalimanı'ndaki bütün iniş kalkışları İstanbul Havalimanı'na taşımayı planladıklarını bildirdi. İstanbul Havalimanı için yaşanan ulaşım sorununa da değinen Bakan Turhan, önemli bir ulaşım sorunu bulunmadığını iddia etti; havalimanının tamamı açıldığında günde 250 bin insanın ulaşım sağlayacağını aktardı.

Ekonomik krizin ulaştırma projelerine etkisine yönelik bir soru üzerine Turhan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile görüştüklerini ifade etti ve “Mevcut projeleri aksatmadan devam ettireceğiz. Bakanlığımıza 14 milyar lira ek ödenek sözü verildi, bunu ay ay müteahhitlerimize ödüyoruz. Bunlar ağırlıklı kara yolu ve kalkınma öncelikli bölgelerimizin projeleri. İptal edilen projemiz yok, ihale etmeyi düşündüğümüz bazı projeleri öteledik” ifadesini kullandı. (AA)

ÖNCEKİ HABER

'Krizin faturasını krizi yaratanlar ödesin'

SONRAKİ HABER

Mersin Üniversitesi Hastanesi'nde ameliyat malzemesi hastadan istendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...