TARİŞ direnişi 9. gününde, işçiler dayanışmayı büyütme çağrısı yapıyor

İzmir’de TARİŞ işçilerinin başlattığı direniş 9. gününde sürüyor. Direniş alanına ziyaretler artarak devam ediyor.

15 Kasım 2018 07:35
Son Güncellenme Tarihi: 15 Kasım 2018 17:04
Paylaş

DİSK/Gıda-İş Sendikasına üye oldukları için TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı fabrikasından atılan 7 işçinin fabrika önünde başlattıkları direniş 9. gününe girdi. Direnişleri boyunca birçok sendika ve siyasi partinin ziyaret ettiği işçiler, dayanışmayı büyütme çağrısı yapıyor.

TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı fabrikasında Gıda-İş Sendikasına üye oldukları için işten atılan 7 işçinin direnişi kararlılıkla sürüyor. Fabrika önünde her sabah mesai öncesi servisle gelen işçilere seslenen direnişteki işçiler ve Gıda-İş Sendikası, işçilere mücadeleyi büyütme çağrısı yapıyor.

Çoğu 15-20 yıllık olan TARİŞ işçileri, haksız yere işten atmaya karşı başlattıkları mücadeleyi talepleri karşılanana kadar sürdüreceklerini söylüyor. “Atılan işçiler geri alınsın. Sendika hakkımız tanınsın” şeklinde taleplerini sıralayan işçiler, dayanışma çağrısı yapıyor.

TARİŞ DİRENİŞİNE DESTEKLER SÜRÜYOR

Her gün mesai bitiminde fabrikadaki işçilere seslenen direnen Gıda-İş üyesi işçilere  Emek Partisi il ve ilçe örgütü, Halkevleri, Öğrenci kolektifleri ve İzmir Müzisyenler Derneğinden de destek geldi. 'Atılan işçiler geri alınsın sendika hakkı tanınsın' pankartı ile gelen Emek Partisi ve Emek Gençliği ‘TARİŞ işçisi yalnız değildir’ sloganı ile fabrika önünde işçilere destek verdi.

‘EĞER BİR SUÇ VARSA PATRONLARIN SUÇUDUR’

Emek Partisi İl Başkanı Emine Uyar, “Patronlar, işverenler işçilerin haklarını tanımak zorundalar. Gıda İş'e üye oldukları için direnişe geçen arkadaşlarına içerideki arkadaşlar da sahip çıktılar. Çıkarılan işçiler iş yerlerini terk etmediği için suçsuz olamazlar. Ve içerdeki işçilerin onlara destek vermesi mücadeleyi büyütmektir, kurtuluş buradan geçmektedir. TARİŞ'i TARİŞ yapan işçilere pişmanlık yazısı yazdırılmak istendi, odalara çekilip istifaya zorlandılar. Eğer bir suç varsa bunlar suçtur. Yasaları çiğneyen sizlersiniz. İşçilerin kaderi sizin iki dudağınız arasında değildir, olmayacak da” dedi. Halkevleri adına konuşan Emine Akbaba ise, “Bu mücadele 3. Havalimanı işçileri ile birleşecek, ‘Krize karşı faturayı biz ödemeyeceğiz’ diyen işçilerle birleşecek. Bugün dayanışmanın örgütlülüğünü kurmak önemlidir” dedi.

Direnişlerinin 9. gününde TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağ Fabrikası'nda Gıda-İş Sendikasına üye oldukları için işten çıkarılan işçilere destek ziyaretleri devam ediyor. Foça Sokakta Platformu TARİŞ direnişindeki işçileri ziyaret etti. Foça Sokakta Platformu işçilerin mücadelelerinin yanında olduklarını vurguladı.

TEKSİF İzmir Şube Başkanı Faruk Aksoy da TARİŞ işçilerini ziyarete geldi. Aksoy ziyaretinde işçilere ‘Maddi manevi her türlü yanınızdayız. Mücadeleniz mücadelemizdir” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Koruma kararına rağmen saldırıya uğradı, hukuk mücadelesi veriyor

SONRAKİ HABER

FKÖ'den uluslararası topluma: Filistin'in bağımsızlığını somutlaştırın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...