07 Mart 2019 04:19
Son Güncellenme Tarihi: 07 Mart 2019 06:16

LeBron James, Michael Jordan'ı geçerek en skorer 4. isim oldu

Los Angeles Lakers'ın yıldızı LeBron James, Michael Jordan'ı geride bıraktı ve NBA tarihinin en skorer 4. oyuncusu oldu.

LeBron James, Lakers'la çıktığı ilk maçında yenildi (Fotoğraf: DHA)

Paylaş

NBA’de Los Angeles Lakers forması giyen LeBron James, Michael Jordan'ı geçerek lig tarihinin en çok sayı atan dördüncü oyuncusu oldu.

Los Angeles Lakers'la ilk sezonunda takımını Play-Off yarışında avantajlı bir konuma taşıyamayan James, buna karşılık önemli bireysel başarılara imza attı.

Sezon başında NBA tarihinin en çok sayı atan oyuncuları listesinde Wilt Chamberlain'i geçen James, Denver Nuggets karşısında da Michael Jordan'ı geride bırakmayı başardı.

Toplam 32 bin 292 sayısı olan Jordan'ı ikinci periyotta geriye çekilerek attığı şutla yakalayan James, daha sonra basket-faul kazandığı turnikeyle otoritelerin NBA tarihinin en iyi oyuncusu olarak kabul ettiği Jordan'ı geçti.

Takımının Denver Nuggets'a 115-99 yenildiği maçta 31 sayı kaydeden James, toplamda 32 bin 311 sayıya ulaştı.

Maç öncesi heyecanını Twitter hesabından da yansıtan ve "Gerçek dışı" yorumunda bulunan James, kariyeri boyunca karşılaştırıldığı Jordan'ı "çocukluk kahramanı" olarak tanımlıyor. James'in NBA kariyerinin büyük çoğunluğunda terlettiği 23 numarayı seçmesinin nedeni de tabii ki Jordan.

SAYI VE ASİST LİSTESİNDE İLK 10'DA YER ALAN TEK İSİM

James'in takım arkadaşı Rajon Rondo, "O aslında bir skorer değil. Bir maestro. Orkestra şefi. Bu yüzden böyle bir listede olması inanılmaz. Onun takım için ne gerekiyorsa onu yapan biri olduğunu söyleyebilirim. Sayı atar, pas verir, ribaunt alır, blok yapar. Tüm istatistik kağıdını doldurur" dedi.

James bu sezon Andre Miller'ı da asist sayısında geçmiş ve lig tarihinde sayı ve asist sıralamasında ilk 10'da yer alan ilk isim olmuştu.

34 yaşındaki James, 2003 draftında Cleveland Cavaliers tarafından 1 numara seçimi olarak lige adım attı. James, Rondo ve pek çok analist gibi kendisini bir skorerden çok oyun kurucu olarak nitelese de 27.1 kariyer sayı ortalamasına sahip. Ligde bu alanda onun önünde olan tek isim, 27.2'yle Kevin Durant.

LeBron James, Michael Jordan'ı geride bırakabilmek için 117 fazla normal sezon maçına ihtiyaç duydu. Jordan'ın kariyer sayı ortalaması 30.1.

SEZON BAŞINDA WILT CHAMBERLAIN'İ GEÇMİŞTİ

15 Kasım 2018'de Lakers’ın Staples Center’da Portland Trail Blazers’ı 126-117 yendiği maçta 44 sayı 10 ribaunt 9 asistle oynayan James, müsabakanın bitimine 3 dakika 55 saniye kala kaydettiği basketle Chamberlain’i geçmeyi başardı.

NBA TARİHİNİN EN ÇOK SAYI ATAN OYUNCULARI

  1. Kareem Abdul-Jabbar 38 bin 387
  2. Karl Malone 36 bin 928
  3. Kobe Bryant 33 bin 643
  4. LeBron James 32 bin 311
  5. Michael Jordan 32 bin 292

Listenin zirvesinde Kareem Abdul-Jabbar yer alıyor. Milwaukee Bucks ve Los Angeles Lakers formaları giyen Abdul-Jabbar’ın toplamda 38 bin 387 sayısı var. İkinci sıradaki Karl Malone’un 36 bin 928, üçüncü sıradaki Kobe Bryant’ın ise 33 bin 643 sayısı bulunuyor.

NBA tarihinin en çok sayı atan oyuncuları listesinin ilk 6’sında yer alan isimlerden beşi Los Angeles Lakers forması giymiş yıldızlardan oluşuyor. Listedeki tek istisna kariyeri boyunca yalnızca Chicago Bulls ve Washington Wizards'ta oynayan Michael Jordan. (SPOR SERVİSİ)

4 SORUDA LEBRON JAMES'İN LOS ANGELES LAKERS'A TRANSFERİ

ÖNCEKİ HABER

Crispino mağazalarının sahibi Gültekin silahlı saldırıda öldürüldü

SONRAKİ HABER

Türkiye soğuk havanın etkisi altına girdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...