15 Kasım 2018 04:46

Selvi: Ak Parti'de siyaset yapmamış isimlere teklif götürülüyor

Hürriyet Yazarı Abdulkadir Selvi, AKP'nin yerel seçimde partide bugüne kadar siyaset yapmamış isimlere teklif götürdüğünü yazdı.

Fotoğraf: İbrahim Yıldız/DHA

Paylaş

Hürriyet Yazarı Abdulkadir Selvi, 2019 yerel seçimlerine ilişkin kulis bilgilerine dayanan köşe yazısında "AK Parti’de ilginç bir şey oluyor. Aday olmayan ya da AK Parti’de siyaset yapmamış isimlerden kazanma şansı olanlara teklif götürülüyor" dedi.

Selvi'nin "Muhalefet cephesinde ne olur, AK Parti’nin sürprizleri neler?" başlıklı yazısında ilgili bölüm şöyle:

"Peki, Ak Parti’de ne oluyor? Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında yapılan toplantıda tüm illerle ilgili çalışmaların ilk ayağı tamamlandı. Yeniden aday gösterilmeyecek belediye başkanları tespit edildi. Bu hafta sonu yapılacak olan temayül yoklaması ve komisyonların çalışmasından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında ikinci tur çalışmaları başlayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti heyetine “En büyük parti biziz. En güçlü parti biziz. Belediyecilik bizim işimiz. En iyi sonucu alacak şekilde çalışacağız” dediği söyleniyor. Bu arada AK Parti’de ilginç bir şey oluyor. Aday olmayan ya da AK Parti’de siyaset yapmamış isimlerden kazanma şansı olanlara teklif götürülüyor. Bir parti yöneticisi, “Bilinen isimler dışında dışarıdan çok sürpriz isimler var. Açıklandığı zaman ‘Tamam, bu çok doğru bir isim’ denilecek kişilerle görüşüyoruz. Kamuoyu bizi beklesin” dedi.

Sürprizler ne acaba? Şimdi bunu duyan bir gazeteci uyuyabilir mi?"

AKP'de 2019 Mahalli İdareler Seçimleri belediye başkanlığı aday adaylığı başvuruları, 16 Kasım Cuma 17.00’ye kadar uzatılmıştı.

Abdulkadir Selvi önceki köşe yazılarında adaylık için kulislerde Binali Yıldırım, Numan Kurtulmuş ve Mehmet Özhaseki'nin isimlerinin öne çıktığını belirterek, "Bu isimleri konuştukça AK Parti cephesinde 'Sürprizler olabilir' uyarısını alıyorum" demişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gencebay: Her devrin adamı değilim, devleti iyi yöneteni severim

SONRAKİ HABER

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın elektrik tüketimi bin 300 konuta eşit

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...