15 Kasım 2018 04:12

Gencebay: Her devrin adamı değilim, devleti iyi yöneteni severim

Orhan Gencebay, 'Her devrin adamı' olduğu yönündeki eleştiriye 'Bu bukalemunluktur bana yakışmaz' yanıtını verdi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Şarkıcı Orhan Gencebay, CNN TÜRK'te Buket Aydın'ın sunduğu 40 programına katıldı. Gencebay,  kendisine yöneltilen 'her dönemin adamı' eleştirisine "Bizi yöneten iktidardır. Devletimi yöneten kimse, seçen de halkımızdır. Halkıma olan saygımdan dolayı o iktidarı da severim" diye karşılık verdi.

Gencebay bunun "Bukalemunluk olmadığını" söyleyerek "Süleyman Babamıza, Bülent Ecevit'e, Özal'a büyük sevgimiz vardı. Hepsiyle de biz yakın görüşürdük. Benim devletimi iyi yönetenlere benim şükranım var" ifadelerini kullandı. Gencebay, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı da çok eskiden tanıyıp sevdiğini belirtti.

Gencebay, "Arif Sağ'ı Cumhurbaşkanı'na şikayet ettiniz mi?" sorusuna ise "İspiyonculuğu sevmem. "MESAM'da olan olumsuzluklar yüzünden geçici yönetim gelmiştir. Girmek istemiyorum bu konuya" yanıtını verdi.

Buket Aydın'ın Gencebay'a soruları ve aldığı yanıtlar şöyle:

"Size her dönemin adamı denilince neden kızıyorsunuz?"

Bu bukalemunluktur, bana yakışmaz.  Bizi yöneten iktidardır. Devletimi yöneten kimse, seçen de halkımızdır. Halkıma olan saygımdan dolayı o iktidarı da severim. Yeter ki o iktidar görevini iyi yapsın. İktidarın görevini iyi yapması için bana düşen bir görev varsa ben de o görevi seve seve şerefle yaparım. Bunu herkes böyle düşünmeli. Bu bukalemunluk anlamına gelmez. Süleyman Babamıza, Bülent Ecevit'e, Özal'a büyük sevgimiz vardı. Hepsiyle de biz yakın görüşürdük. Benim devletimi iyi yönetenlere benim şükranım var. Doğru olana, iyi hizmet verene boynum kıldan incedir. Ben Tayyip Bey'i çok eskiden tanırım, severim. Birçok özel ortamlarda beraber olduk, ben onu çok severim. Mazlumun ve mağdurun yanında olduğunu biliyorum. Dünya çapında harika şeyler yapıyor, Allah razı olsun. Diğer yapanlardan da Allah razı olsun. Şu anda Tayyip Bey vardır. Sonra ülkemize bir başka görevli gelirse orada da sahip çıkacağım.

"Arif Sağ'ı Cumhurbaşkanı'na şikayet ettiniz mi?"

 Şu bilgiyi vereyim, MESAM'a kayyum değil, geçici yönetim atandı. Bunun nedeni de MESAM'ı teftiş eden müfettişlerin verdiği raporlardı. O raporlarda MESAM'da yapılan yanlışlıklar yüzünden geçici yönetimi bakanlığımız atamıştır. Bu kesinlikle böyle değildir, ispiyonculuğu da sevmem. MESAM'ın daha iyi olması için yapılan çalışmaları neticesinde MESAM'da olan olumsuzluklar yüzünden geçici yönetim gelmiştir. Girmek istemiyorum bu konuya.

"Arif Sağ ile aranızda ne geçti de 55 yıllık arkadaşlığınıza mal oldu?"

İsim zikretmek istemiyorum ama insan çok değer verdiği birilerini kaybedince üzülür. Ben de üzüldüm ama bu benim yaptığım bir şey değil, kaybeden ben değilim. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

ABD: Suriye'de IŞİD'e karşı savaş birkaç ay içinde bitecek

SONRAKİ HABER

Selvi: Ak Parti'de siyaset yapmamış isimlere teklif götürülüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...