15 Kasım 2018 03:52
Son Güncellenme Tarihi: 15 Kasım 2018 05:50

ABD: Suriye'de IŞİD'e karşı savaş birkaç ay içinde bitecek

ABD Dışişleri Bakanlığı Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey: Suriye'de IŞİD’e karşı savaşın birkaç ay içinde sona ermesini bekliyoruz.

Fotoğraf: Hudson Institute

Paylaş

ABD Dışişleri Bakanlığı Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Suriye'de IŞİD’e karşı savaşın birkaç ay içinde sona ermesini beklediklerini söyledi.

Jeffrey, IŞİD'e karşı savaşın bitmesi sonrası ABD güçlerinin bölgede kalmaya devam edeceğini, bunun gerekçesinin de grubun kendini toparlamasına izin vermemek olduğunu söyledi.

Suriye'deki İran güçlerinin ABD ve müttefiklerine tehdit oluşturduğunu belirten Jeffrey, bu birliklerin ülkeden çekilmesi gerektiğini savundu.

Jeffrey, Suriye Anayasa Komisyonunun yıl sonuna kadar kurulmasından Rusya'yı sorumlu tuttuklarını söyledi

Özel Temsilci Jeffrey, Dışişleri Bakanlığında düzenlenen basın toplantısında Suriye'deki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

ABD olarak hedeflerinin, Türkiye'nin 27 Ekim'de ev sahipliğinde Rusya, Fransa ve Almanya'nın da katıldığı İstanbul'daki Suriye konulu dörtlü zirvenin alınan karara paralel olarak Suriye'de yıl sonuna kadar anayasa komisyonunun kurulması olduğunu söyleyen Jeffrey, "Suriye'deki Anayasa Komisyonunu yıl sonuna kadar kurma sözünün yerine getirilmesinden Rusya'yı sorumlu tutuyor ve bölgedeki etkisini Şam rejimini masaya getirmesi için kullanmasını umuyoruz" dedi. (DIŞ HABERLER)

İhsan Çaralan yazdı: Herkesin görüşünü söylemede ‘mutabakat’a vardığı bir zirve!

Yusuf Karataş yazdı: İdlib'e barış, Fırat'ın doğusuna savaş!

 

ÖNCEKİ HABER

Sağlık torba yasasının 22 maddesi kabul edildi

SONRAKİ HABER

Gencebay: Her devrin adamı değilim, devleti iyi yöneteni severim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...