16 Kasım 2018 12:25

Çukurova Üniversitesinde öğrencileri taciz eden kişi serbest bırakıldı

Çukurova Üniversitesinin yemekhanesi önünde mastürbasyon yapan kişi adli kontrolle serbest bırakıldı.

Fotoğraf: Google Street View

Paylaş

Mesut BAYLAV
Adana

Çukurova Üniversitesinde 14 Kasım'da yemekhane önünde pantolonunu indirip kadın öğrencilere bakarak mastürbasyon yapan bir şahsı gören kadın öğrenciler tacizciye tepki gösterdi. Gözaltına alınan H.C isimli şahıs 16 Kasım'da çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakıldı.  

14 Kasım'da gerçekleşen taciz olayının ardından öğrencilerin tepkileri sonrası panik halinde üstünü giyinen H.C. isimli şahıs sesleri duyup gelen diğer öğrenciler tarafından yakalandı. Kadın öğrencilere "Ben size dokunmadım ki, bir daha gelmem, ben burda çalışıyorum" şeklinde tepkiler gösteren şahıs güvenlik tarafından olay yerinden uzaklaştırıldı. Öğrenciler karakola giderek şikayette bulundu. H.C. gözaltına alındı. 

 

16 Kasım günü mahkemeye çıkarılan sanık, akıl sağlığının yerinde olmadığı gerekçe gösterilerek adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakıldı. H.C her gün karakola gidip imza atacak. 

Üniversiteden görüştüğümüz öğrenciler ise şahsın taciz olayından önce de her gün üniversitede olduğunu söyleyerek "Nasıl oluyor da akıl sağlığının yerinde olmadığı söylenen biri üniversiteye bu kadar rahat girip çıkabiliyor” diyerek duruma tepki gösterdi. Üniversite rektörlüğünün bu duruma dair bir açıklama yapmadığını da dile getiren öğrenciler "Önümüzdeki dönem yaşanabilecek tacizlerden üniversite yönetimi sorumludur" dedi.

Benzer bi taciz olayı geçtiğimiz dönem Adana Fevzi Çakmak Kadın Öğrenci Yurdu'nun önünde yaşanmıştı. Durumu görüp güvenliğe haber veren kadın öğrencilere güvenlik bu konuya dair yetkilerinin olmadığını söylemişti.

ÖNCEKİ HABER

Antalya'da ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı

SONRAKİ HABER

KODA'da 'Türklük Sözleşmesi' tartışıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...