14 Kasım 2018 16:01
Son Güncellenme Tarihi: 15 Kasım 2018 07:59

Boğaziçi Elektrik borcu nedeniyle cami elektriğini kesti

İstanbul'daki Yavuz Selim Cami'nin borç nedeniyle elektriği kesildi. Elektrik dağıtım şirketi CK Boğaziçi, caminin elektrik sayacını da söktü.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İstanbul'un en büyük camilerinden biri olan Fatih'teki Yavuz Selim Camisinde elektrik kesintisi yaşanıyor. CK Enerji Boğaziçi Elektrik ekiplerince borcu nedeniyle elektriği kesilen caminin, aboneliğinin de iptal edildiğini öğrenildi. Cami görevlileri, camiyi ısıtamadıklarını ve cemaatin ciddi manada mağdur olduğunu vurguladı.

Yeni Şafak’ın haberine göre, Yavuz Selim Cami görevlileri, CK Enerji Boğaziçi Elektrik'e birkaç aydır fatura ödeme noktasında sorun yaşayarak, cami bütçesinden faturaların ödenmesini denkleştiremedi. Bunun üzerine camiye gelen BEDAŞ görevlileri caminin elektriğini kesti, aboneliği iptal edip elektrik sayacını da söktü.

YENİDEN ABONELİK PARASI İSTİYORLAR

Caminin elektrik parasını cemaatten toplayan görevliler, faturaların ödenmesi ve elektriğin yeniden verilmesi için başcuru yaptı. Fakat, Boğaziçi Elektrik aboneliklerinin iptal olduğunu bu nedenle yeniden para yatırarak abone olmaları gerektiği bilgisi verildi.

BOĞAZİÇİ ELEKTRİK'TEN AÇIKLAMA

Konunun medyada yer almasının ardından Boğaziçi Elektrik tarafından yapılan açıklamada kesintinin ibadetin yerine getirilmesini etkilemeyecek şekilde yapıldığı belirtildi.

Açıklamada  "Ocak 2018'den bu yana son ödemesi gelen toplamda 6 adet ısıtma ve klimadan kaynaklı fatura bedelini ödemediği ve toplam bedelin 18 bin 170 TL’ye ulaştığı tespit edilmiştir. Ödenmeyen borçlar nedeniyle kesme ihbarı bırakılmış ve cami imamı ve yetkilisi ile temasa geçilmiştir, ancak tarafımıza ödeme yapılmayacağı bilgisi verilmiştir. Nitekim daha sonra da ödeme yönünde hiçbir adım atılmamıştır. Tüm girişimlerin sonuçsuz kalması üzerine ödenmeyen borçlar nedeniyle camide ibadetin yerine getirilmesini engel teşkil etmeyen, sadece ısıtma-soğutma sağlayan sayacın enerjisi kesilmiştir. O tarihten bu yana da tarafımıza ödeme, borç yapılandırma gibi herhangi bir başvuru yapılmamıştır. Caminin sadece ısıtma-soğutmasını besleyen sayacın 14 Kasım 2018’de borcunun ödeneceği bilgisi verilmesi üzerine enerjisi tekrar verilmiştir" denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Levent Uz’a ‘FETÖ'nün ‘mahrem abisi’ olduğu iddiasıyla hapis cezası

SONRAKİ HABER

KESK’in oturma eyleminde miting için çağrı yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...