14 Kasım 2018 12:42

KHK’li ve 1402’lik bilim insanları, kitap tanıtımında buluştu

1402 Sayılı Sıkıyönetim Kanunu ve OHAL KHK’leriyle üniversitelerden atılan bilim insanları, 'İmza ve Ötesi' kitabının tanıtımında bir araya geldi.

Fotoğraf: Mülkiyeliler Birliği

Paylaş

“İmza ve Ötesi-Barış İçin Akademisyenler Anlatıyor” adlı kitabın tanıtımı Mülkiyeliler Birliği’nde yapıldı. Dün akşam düzenlenen etkinliğe, 1402’lik bilim insanları ile OHAL KHK’leriyle üniversitelerden atılan akademisyenler katıldı.

Nurettin Öztatar tarafından hazırlanan kitabın tanıtımına, 1402 Sayılı Sıkıyönetim Kanunu ile SBF’den uzaklaştıran Prof. Dr. Korkut Boratav, Prof. Dr. Tuncer Bulutay ve Prof. Dr. Baskın Oran katıldı. Kitapta söyleşileri yer alan KHK’li bilim insanlarından Elçin Aktoprak, Benan Eres, Yasemin Özgün, Aykut Çoban, Ayşen Uysal ve Dinçer Demirkent’in de katılarak konuşma yaptığı etkinlik, kokteylle sona erdi.

Etkinlikte yaptığı konuşmada kendi atılma sürecini ve sonrasında yaptıklarını aktraran Prof. Dr. Korkut Boratav, iki dönemin farklılıklarının da bulunduğunu belirtti. Boratav, dayanışmanın önemine dikkat çekti.

Prof. Dr. Tuncer Bulutay ise konuşmasında KHK ile atılan bilim insanlarını bir şekilde bilimsel çalışmalarını sürdürmelerini istedi.

Prof. Dr. Baskın Oran da, kendi atılma sürecini aktardığı konuşmasında, KHK ile atılanların mutlaka kürsülerine döneceğini kaydetti.

1402’lik bilim insanlarını ardından söz alan KHK’li bilim insanları, hem atılma süreçleri hem sonrasında yaşadıkları ile kitap hakkındaki görüşlerini dile getirdiler.

Etkinliğe, Almanya’da bulunan Barış İmzacılarından Zafer Yılmaz, görüntülü mesajla katılırken İngiltere’de bulunan Ertan Ersoy, yazılı bir mesaj gönderdi. Ankara dışında bulunan Özlem Albayrak ise Skype ile toplantıya katıldı.

Geçtiğimiz ay Ütopya Yayınevi’nden çıkan “İmza ve Ötesi-Barış İçin Akademisyenler Anlatıyor” adlı kitapta, OHAL KHK’leri ile üniversitelerden atılan Mülkiyeli bilim insanlarıyla söyleşiler yer alıyor. Kitapta ayrıca, 1402’lik bilim insanlarıyla yapılan bir söyleşi ile ihraçlara karşı yapılan kurumsal açıklamalar bulunuyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Cezalandırmaya yeni kriter: Yakın tehlike

SONRAKİ HABER

İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu Filistinli balıkçı öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...