14 Kasım 2018 12:27

Cezalandırmaya yeni kriter: Yakın tehlike

TJA üyesi Pınar Işık hakkında, 'Ülkenin içinde bulunduğu yakın tehlike kriteri' denilerek 20 yıl hapis cezası istendi.

Görsel: MA

Paylaş

Kürt siyasetçi ve gazetecilere yönelik 9 Ekim’de düzenlenen operasyonda tutuklanan Tevgera Jinên Azad (TJA) üyesi Pınar Işık hakkında, “Ülkenin içinde bulunduğu yakın tehlike kriteri” denilerek 20 yıla kadar hapis cezası istendi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla 9 Ekim'de Kürt siyasetçiler ve gazetecilere yönelik 9 ilde yapılan operasyonda 142 kişi evlerine düzenlenen baskınlarda gözaltına alındı. Gözaltına alınanların büyük çoğunluğu emniyet ve savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, aralarında HDP İl Eş Başkanı Mehmet Şerif Çamçı ve gazeteci Kibriye Evren’in bulunduğu 26 kişi ise tutuklandı.

TJA üyesi Pınar Işık, hakkında hazırlanan iddianamenin Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. MA’dan yer alan habere göre; Işık’a “örgüt üyesi olmak” ve “örgüt propagandası yapmak” suçlamaları yöneltilirken, bu suçlamalar gizli tanıklar Firar ve Ezel’in beyanlarına dayandırıldı.

‘KONJONKTÜRE’ ÖZEL VURGU

İddianamede dikkat çeken bir ayrıntıda, değerlendirme kısmında Işık’ın cezalandırılması için “konjonktüre” özel vurgu yapılması oldu. Değerlendirme kısmında bu yönlü olarak savcının, “Ülkemizde yaklaşık kırk yıldır süregelen terör faaliyetleri dikkate alındığında, mevcut dosya kapsamında yakın tehlike kriterinin de oluştuğu, tüm dosya kapsamından anlaşılmakla…” ifadeleri yer aldı.

Hazırlanan iddianame ile Işık hakkında 7 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

17 kurum ve bilim insanından yerel tohum yönetmeliğine karşı açıklama

SONRAKİ HABER

KHK’li ve 1402’lik bilim insanları, kitap tanıtımında buluştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...