14 Kasım 2018 11:28

Nizamettin Toğuç: Tutuklanmam yerel seçimle bağlantılı

6 Ekim'de gözaltına alınan HDP Batman İl Eş Başkanı Nizamettin Toğuç, tutuklanmasının yerel seçimlerle bağlantılı olduğunu söyledi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman İl Eş Başkanı Nizamettin Toğuç, 6 Ekim’de evine yapılan baskından 4 gün sonra tutuklanarak Diyarbakır 2 No’lu T Tipi Cezaevi’ne konuldu.

Tutuklanmanın hukukla ilgisi olmadığını tam tersi yerel seçimler öncesi siyasi bir operasyon olduğunu dile getiren Toğuç, “Şu anda cezaevlerinde rehin tutulan Leyla Güven, Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ başta olmak üzere tüm yoldaşlarımız salt fikirlerini açıkladıkları için tutukludurlar. Ben de aynen onlar gibi yürüttüğüm meşru siyasi faaliyetlerden dolayı burada tutuluyorum. Yani benim tutuklanmam da tamamen siyasidir” dedi.

‘PARTİ KAPATMIYOR, BAŞKANINI TUTUKLUYOR’

Geçmişte yapılan parti kapatmalarının yerine partiyi işlevsiz bırakacak politika izlendiğine dikkat çeken Toğuç, değerlendirmelerini şöyle sürdürdü:

“Devlet otoritesi, Kürtlerin siyaset yapmasını engellemek için her şeyi yapıyor. Geçmişte Kürt siyasi partilerini kapatarak bunu gösterdi. 1990’larda 7 Kürt partisi kapatıldı. Şimdi partiyi kapatmıyor, eş genel başkanlarını, üyelerini tutuklayarak siyaset yapmalarını engellemeye çalışıyor.”

‘HALK İDARESİNE SAHİP ÇIKACAKTIR’

Yaklaşan yerel seçimlere dair konuşan Toğuç, şunları söyledi:

“Önümüzde yerel seçimler var. Bu seçimlerin önemi önceki seçimlerden bir adım öndedir. Zira halkın iradesiyle seçilen başkanlarımız açığa alınmış ve yerlerine kayyımlar atanmıştır. Ben bu seçim döneminde çalışma arkadaşlarımızın ve halkımızın kendilerine sahip çıkacaklarına ve gasbedilen halk iradesi makamlarına diğer belediye başkanlıklarını da ekleyeceklerine inanıyorum. Şimdiden serkeftin diliyorum.” (Batman/MA)

ÖNCEKİ HABER

Akaryakıt şirketi patronları kredi kartı için fiyat farkı istedi

SONRAKİ HABER

Ekonomideki daralma enerji sektörünü vuruyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...