14 Kasım 2018 11:02
Son Güncellenme Tarihi: 14 Kasım 2018 18:04

Dersim ve Bayburt'ta eğitime kar tatili

Dersim'in Pülümür ilçesi ile Bayburt'ta kar yağışı nedeniyle yarın eğitime ara verilecek.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Dersim Pülümür ve Bayburt'ta eğitime kar yağışı nedeniyle ara verilecek. Muş'ta da kar yağışı nedeniyle bazı köylerle ulaşım kesildi.

Dersim'in Pülümür ilçesinde kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar iki gün süreyle tatil edildi. Pülümür İlçesi’nde sabah saatlerinde başlayan ve öğleden sonra etkisini arttıran kar yağışı nedeniyle ilçedeki ilk ve orta dereceli okullar, iki gün süreyle tatil edildi.

Kar yağışı, Pülümür'ün yanı sıra Ovacık'da da etkili oluyor. İlçe genelinde kar kalınlığı 10 santimetreyi buldu. (Dersim/EVRENSEL)


BAYBURT'TA EĞİTİME KAR ENGELİ

Bayburt'ta etkili olan kar yağışı dolayısıyla il genelinde eğitim öğretime yarın ara verilecek.

Valilikten alınan bilgiye göre, il genelinde bugün öğle saatlerinden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ve ilçelerindeki tüm okullarda, 15 Kasım Perşembe günü, eğitime bir gün süreyle ara verilmesi kararlaştırıldı.

Öte yandan kamu kurumlarında çalışan hamileler ve engelliler de aynı gün idari izinli sayılacak. (AA)


MUŞ'TA KAR NEDENİYLE MAHSUR KALAN 22 KİŞİ KURTARILDI

Muş'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle köy yolunda araçlarda mahsur kalan 22 kişi, ekiplerin çalışması sonucu kurtarıldı.

Alınan bilgiye göre, İnardı ve Üçevler köylerinden merkeze doğru yola çıkan 2 minibüs ile otomobildeki 22 kişi yolun kar nedeniyle ulaşıma kapanması sonucu mahsur kaldı.

İhbar üzerine olay yerine yönlendirilen İl Özel İdaresi ekipleri, iş makineleriyle sürdürdükleri 2 saatlik çalışmanın ardından mahsur kalanlara ulaştı ve yolu trafiğe açtı. 

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, gazetecilere yaptığı açıklamada, yağış nedeniyle yüksek kesimlerde köy yollarının ulaşıma kapandığını söyledi.

Mahsur kalanlardan Sıdık Şahin ise aniden bastıran kar nedeniyle yolda 2 saat mahsur kaldıklarını, Özel İdare ekiplerini telefonla arayıp yardım istediklerini belirtti. (AA)


İSTANBUL İÇİN SAĞANAK UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Yarın sabah saatlerinden itibaren İstanbul'da başlayacak olan yağmur ve sağanak şeklindeki yağışların, kuvvetli olarak aralıklarla Cuma günü akşam saatlerine kadar etkili olması ve yağış miktarının ilçelere göre metrekareye 25-75 mm arasında değişkenlik göstermesi beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kamu-Sen’den ek zam eylemi

SONRAKİ HABER

‘İl Sağlık Müdürü ihaleyle uğraşıyor, hükümet sessiz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...