14 Kasım 2018 11:40

Sibaş patronuna sendikalaşmayı engellemekten ceza talebi

Aydın’daki Sibaş Gıda patronunun ve yöneticilerin sendikada örgütlenen işçilere baskı uyguladığı savcılık tarafından tescil edildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Aydın’daki Sibaş Gıda patronunun ve yöneticilerin Tekgıda-İş Sendikasında örgütlenen işçilere, sendikadan istifa etmeleri yönünde baskıda bulunduğu savcılık tarafından tescil edildi. Savcılık patronun da aralarında bulunduğu 4 yönetici hakkında ‘sendikal hakların kullanılmasının engellenmesi’ nedeniyle hapis cezası istedi.

Tekgıda-İş’in açtığı davada Sibaş Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Ali Fuat Zeytinoğlu ve fabrika yetkilileri şüpheli olarak yargılanıyor.

Söke Cumhuriyet Savcılığı yürüttüğü soruşturma sonucu, Patron Ali Fuat Zeytinoğlu, Üretim Müdürü Fettah Sever, Üretim Mühendisi Ufuk Zelvi ve fabrikaya işçi temin eden Ahmet Özdemir hakkında ‘sendikal hakların kullanılmasının engellenmesi’ suçunu işlediklerine dair yeterli delil bulunduğunu belirtti. Ali Fuat Zeytinoğlu’nun talimatı üzerine, Fettah Sever, Ufuk Zelvi ve Ahmet Özdemir’in işçilerden e-devlet şifrelerini topladıkları, sendikadan istifa etmezlerse işten çıkarılacakları yönünde tehdit ettiklerini belirten savcı, şüphelilerin TCK’nin 118/1, 44/1, 43/2, 37/1 ve 53. maddelerine göre cezalandırılmalarını talep etti.

Duruşma kimi eksikliklerin tamamlanması için 12 Mart 2019 tarihine ertelendi. (Aydın/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ABD’li bir yetkili: YPG ile ortak devriye stratejimizin bir parçası

SONRAKİ HABER

TZD'den ‘pamuk üreticisine destek’ çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...