19 Eylül 2012 13:12

‘KCK’ tutuklamaları aileleri mağdur ediyor

“KCK” adı altında Kürt siyasetçilerinin tutuklanması ile aileler de mağdur ediliyor. Tutuklananların yakınları zor günler yaşarken, tutuklamalara da tepki gösteriyor. “KCK” operasyonları kapsamında mağdur edilen ailelerden biri de Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde ikamet eden Kişmir ailesi. Geçtiğimiz Temmuz ayında &l

‘KCK’ tutuklamaları aileleri mağdur ediyor
Paylaş

Eşinin 2004’te BDP’de çalışmaya başladığını ve daha sonraki dönemlerde bir kez tutuklandığını belirten Çetin Kişmir, eşinin iki aya yakın bir süredir tutuklu olduğunu ve aile olarak çok zor durumda olduklarını belirtti. Üç çocuklarının olduğunu ve çocuklardan en küçüğünün engelli olduğunu ifade eden Kişmir, çocuklarının mağdur olduğunu ifade etti.

İŞİNİ BIRAKTI

İki büyük çocuğunun lise öğrencisi olduğunu ve yaşadıkları sıkıntılardan kaynaklı çocuklarını okuldan alabileceğini dile getiren Kişmir, “Şimdi bir yandan ‘eğitime destek verin’ diyorlar, diğer taraftan da bizim durum ortada. Bu çocuğa bakacak birinin olması lazım. İşimi bıraktım. İki aydır hem maddi hem manevi sorunlar yaşıyorum. Kiramız gelmiş, elektrik borcumuz gelmiş. Bunların hepsi sorun. Buralarda iş olmadığı için ben gurbette çalışıyorum. Durum böyle, perişan durumdayım” dedi. Eşinin BDP’ye üye olmasının “suç” olarak gösterildiğini söyleyen  Kişmir, bunun suç olmadığını belirtti. Kişmir, “Onun da morali iyi değil. Yüzde 99 özürlü bir çocuğumuzu düşününce cezaevinde bin türlü şey geliyor insanın aklına” dedi.. Engelli çocuklarının sık sık görüşe gidemediğini belirten Kişmir, yaşadıkları zor durumdan kurtulmak için adaletin bir an önce sağlanması gerektiğini ifade etti.  Engelli bir kardeşlerinin olduğunu belirten ailenin büyük çocuğu Melike Kişmir ise, kardeşlerinin annelerinin bakımına muhtaç olduğunu ve okula gittikleri için kardeşleri ile ilgilenemediklerini ifade etti. (DiyarbakırDİHA)

ÖNCEKİ HABER

İSDEMİR'de sudan bahane

SONRAKİ HABER

İzmir’de örgütlenme seferberliği kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...