14 Kasım 2018 10:33

İğne olunca yaşama tutunacak ancak devlet iğne ücretini karşılamıyor

Ayda 2 kez iğne kullanmak zorunda olan ancak ailesinin maddi imkansızları nedeniyle bu iğneleri alacak gücü olmayan Duygu Gül yardım bekliyor.

Gül ailesi

Paylaş

Beynindeki tümör nedeniyle ayda 2 kez iğne kullanmak zorunda olan ancak ailesinin maddi imkansızları nedeniyle bu iğneleri alacak gücü olmayan 16 yaşındaki Duygu Gül yardım bekliyor.

Cumhuriyet’ten Kayhan Ayhan’ın haberine göre; Kocaeli’de 1999’da yaşanan depremde bir kızını, bir oğlunu da trafik kazasında kaybeden Ünal Gül’ün kızı Duygu Gül, beynindeki tümörle mücadele ediyor. Ege Üniversitesi’nde ameliyat olduktan sonra ayda 2 kez olmak üzere 22 iğne kullanması gereken Duygu Gül , bu iğnelerden 16’sını ailesinin ve yardımseverlerin imkanlarıyla oldu. Geriye kalan 6 iğne için ise baba Gül maddi durumunun kalmadığını ve bu yüzden bu iğnelerin maliyetini karşılayamadığını söyledi. Devletin yüzde 80’ini karşıladığı bu iğnelerden kalan 6 tanesinin maliyetinin 2 bin 600 tl olduğunu ve iğneler bittikten sonra vücudu geliştirmek için tanesi 7 bin lira civarında olan 2 tane iğne daha olması gerektiğini kaydeden baba Gül, bu iğnelerin yapılmaması halinde kızının ya beyin felciya da görme yetisini kaybedebileceğini söyledi. Ayağında platin bulunan ve geçimini dağlarda salep toplayarak sağlayan baba Ünal Gül, kızının tedavisi için ayda 2 kez vurulması gereken iğneler için yardım beklediğini açıkladı. 

Yardım istediğini belirten Ünal Gül, 0 (539) 630 87 60 numaralı telefondan kendisine ulaşılabileceğini söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP’nin 31 Mart yerel seçimleri için il il belediye başkan adayları

SONRAKİ HABER

Kedileri besleyen yaşlıya rekor ceza: Cenaze parası kalmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...