14 Kasım 2018 10:25

Ömer Çelik’ten ‘15 Temmuz’ yardımları açıklaması: Cüzi bir miktar

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Kemal Kılıçdaroğlu’nun 15 Temmuz için toplanan yardımların akıbetine ilişkin sorusunu yanıtladı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

AKP Sözcüsü Ömer Çelik basın toplantısı düzenleyerek gündemdeki konulara ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu. Çelik’in gündeminde öğrenci andı, Kaşıkçı cinayeti, Libya Konferansı ve yerel seçimler gibi konular yer aldı.

ÖĞRENCİ ANDI

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Öğrenci Andı'na ilişkin yapılan temyiz dilekçesi eleştirilerinde haklı olduğunu söyledi. Bahçeli'nin tepki gösterdiği bölümün AKP'nin de görüşünü yansıtmamakta olduğunu ifade eden Çelik, “O bürokratlar da görevden alındı, avukatlarla ilişik kesilmiştir, dilekçeden o bölüm çıkarılmıştır. Temyiz süreci devam edecek” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli itiraz dilekçesindeki, “Türkler kendi çağdaşı unsurlara göre ulus bilincine en geç ulaşan topluluktur” ifadelerine dün partisinin grup toplantısında tepki göstermişti. Çelik'in konuşması öncesinde Milli Eğitim Bakanlığı, Danıştay'ın Öğrenci Andı kararına itiraz dilekçesinde imzası bulunan 3 kişiyi görevden aldı.

HAKKARİ’DEKİ PATLAMA

Sözcü Çelik, Hakkari'deki mühimmat patlamasına ilişkin de açıklamada bulundu. Herhangi bir saldırının  söz konusu olmadığını ifade eden Çelik, rapor birkaç gün içerisinde çıkacağını dile getirdi.

KAŞIKÇI CİNAYETİ

Fransa Dışişleri Bakanı'nın Kaşıkçı açıklamasını kınadıklarını belirten Çelik, “Bu kadar bilgisizlik şaşırtıcı” diyerek tepki gösterdi. Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Kaşıkçı'nın ölümü ile ilgili ses kayıtlarını paylaştığı söyleminin gerçeği yansıtmadığını söylemişti.

‘TÜRKÇE EZAN’ TARTIŞMASI

Öte yandan CHP'nin, ‘Ezan Türkçe okunsun’ diyen Öztürk Yılmaz'ı disipline sevk etmesinin doğru bir karar olduğunu söyleyen AKP Sözcüsü Çelik, “CHP'nin Öztürk Yılmaz'ın sözlerine karşı olması anlamlıdır” diye konuştu.

‘VATANDAŞLARIMIZIN CÜZİ BİR YARDIMI’

AKP Sözcüsü ayrıca, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz darbe girişiminde ölenlere ilişkin toplanan yardımların 'şehit' yakınlarına iletilmediği iddialarına yanıt verdi. “Kılıçdaroğlu'nun bahsettiği, vatandaşlarımızın yaptığı cüzi bir yardımdır” diyen Çelik, miktarın ailelere dağıtımı için Aile Bakanlığı'nın kontrolünde bir vakıf çalışmasının yapılacağını aktardı.

Kılıçdaorğlu'nun Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a ilişkin eleştirilerine ilişkin soruyu da yanıtlayan Çelik, “Kılıdçaorğlu Erdoğan'ın ailesi üzerinden siyaset yapmayı çok seviyor” dedi ve Kılıçdaorğlu'yu aile kavramına saygılı olmaya davet etti.

LİBYA KONFERANSI

Çelik’in açıklamalarından öne çıkan diğer bölümler şöyle:

“Burada Türkiye'nin öteden beri pozisyonu şudur; Libya'daki herkesin masada olmasını istiyoruz ve Libya'nın bölünmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Ama maalesef Türkiye gibi Libya konusunda merkezi olan bir ülke Cumhurbaşkanı Yardımcımız tarafından temsil edilirken, orada gayri resmi bir toplantı olmuştur. Ve sorulmuştur; Türkiye neden bu toplantıya davet edilmemiştir? Heyetimiz de doğal olarak bu konferanstan çekilmiştir, Cumhurbaşkanımızla istişare ederek. Libya'yla ilgili anlamlı bir çözümün peşinde değillerdir, Türkiye Cumhuriyeti de böylesine yanlış bir tablonun içinde olmayacaklarını belirterek bu konferanstan çekilmişlerdir.

İYİ PARTİ-CHP GÖRÜŞMESİ

Diğer partiler arasında görüşmeler sürüyor bununla ilgili açıklama yapacak değiliz. Biz Cumhur İttifakını sürdürüyoruz. Diğer partilerin arayışlarını da izliyoruz.

AKP'NİN YEREL SEÇİM ADAYLARI

Sahaya en uygun arkadaşlar aday olarak belirlenecek.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ankara ve Bursa'da kadınlar 25 Kasım'a çağrı yaptı

SONRAKİ HABER

Zaman gazetesi başyazarı Ali Ünal'a hapis cezası verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa