14 Kasım 2018 08:20

Buldan'dan Kılıçdaroğlu-Ahmet Türk görüşmesi değerlendirmesi

Pervin Buldan, Kılıçdaroğlu-Ahmet Türk görüşmesinin tesadüfen yapıldığını belirtti. Sezai Temelli ise yerel seçimlere ilişkin açıklama yaptı.

Fotoğraf: Aytaç Ünal/AA

Paylaş

Buldan, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ile partisinin genel merkezinde düzenlenen il eş başkanları toplantısına katıldı. Gazetecilerin sorusu üzerine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile eski HDP Milletvekili Ahmet Türk arasında yapılan görüşmeyi değerlendiren Buldan, görüşmenin tesadüfen yapıldığını belirtti.

BULDAN: BU TÜR GÖRÜŞMELERİ SAKINCA GÖRMÜYORUZ

AA'nın aktardığına göre Buldan görüşmenin, partisinin karar mekanizmasında alınan bir karar doğrultusunda yapılmadığını vurgulayarak, "Tesadüfi bile olsa Ahmet Türk gibi isimlerin bu tür görüşmeleri yapmasında bir sakınca görmediğimizi özellikle ifade etmek istiyorum. Fakat esas görüşmeler, karar mekanizmalarımızda alacağımız kararlar ve halkımızla yapacağımız görüşmeler doğrultusunda olan görüşmelerdir." diye konuştu.

Yerel seçimlerde CHP ile yapılacak olası bir ittifakı da değerlendiren Buldan, "Yerellerde yapılacak olan görüşmelerin önemli olduğunu düşünüyorum. Merkezi anlamda alınmış bir karar ve görüşme yok bu aşamaya kadar. Bundan sonrası açısından yereller başta olmak üzere merkezi görüşmelerde de böyle bir teklif gelirse barış, demokrasi ve özgürlükler açısından kapımızın açık olduğunu ifade edebiliriz." dedi.

Toplantıda konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ise yerel seçimlere 4 buçuk ay kaldığının ve parti olarak yoğun bir çalışma içerisine gireceklerinin altını çizdi. İl eşbaşkanlarına seslenen Temelli, “Yoğun bir faaliyet yürüteceğiz. Bunun için bu süreyi iyi planlamak durumundayız. Karşı karşıya kaldığımız durum sadece yerel seçim planlaması değil, faşizmden kurtulma mücadelesidir” dedi.

TEMELLİ: LEYLA GÜVEN ÖNEMLİ BİR ADIM ATTI

Tutuklu DTK Eşbaşkanı ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in açlık grevi üzerine konuşan Temelli, “Türkiye halklarını bir mücadeleye ve Türkiye'yi tecritten kurtulmaya davet etmektedir. Türkiye'de soruna el atsanız orada bu ceberut iktidarın nasıl bir talan siyaseti yaptığını görmeniz mümkün. 100 günlük icraatlarından sonra yeni bir 100 gün program açıklayacağını söylediler. Bu 100 günde başarı olarak gösterdikleri iki başlık var. Yaptıkları tanklar, denize indirdikleri gemiler; yani savaştır. AKP döneminde 113 cezaevi yapılmış ve yeni dönemde 40 yeni cezaevi planlamış” şeklinde konuştu.

'KAYYIMLARI TARİHİN ÇÖPLÜĞÜNE ATACAĞIZ'

Temelli, “Yerel seçimlerde büyük bir demokrasi mücadelesi başlatmak istiyoruz. 24 Haziran'da anayasal diktatörlüğün önüne geçtik. Çağrımız tüm muhalefetedir. Halkımızın yol göstericiliği bizim için rehberdir. 4 buçuk ay gibi bir süremiz var. Tüm parti teşkilatımız bu süreyi en iyi şekilde değerlendireceği konusunda hiç şüphemiz yok. 7/24 çalışacağız ve kayyumları tarihin çöplüğüne süpürüp atacağız.” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş: Bir evim var daire, saray değil

SONRAKİ HABER

TARİŞ direnişine destek ziyaretleri sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...