Mahallelerinde baz istasyonu istemeyen yurttaşlar eylem yaptı

Pendik'te mahallelerinde bulunan parka baz istasyonu kurulmasını istemeyen yurttaşlar 'Sağlıklı yaşam istiyoruz' diyerek eylem yaptı.

14 Kasım 2018 07:54
Paylaş

İstanbul Pendik'te, mahallelerinde bulunan parka baz istasyonu kurulmasını istemeyen yurttaşlar "Sağlıklı yaşam istiyoruz" diyerek eylem yaptı, baz istasyonunun kaldırılmasını istedi.

Pendik Sülüntepe Mahallesi'nde bulunan Vildan Sokak Parkı'na baz istasyonu kurulmasını istemeyen yurttaşlar parkta toplanarak belediyenin tutumuna tepki gösterdi. Mahallede yaşayanlar, ellerinde "Sülüntepe sessiz kalmayacak", "Radyasyona hayır", "Yaşam alanıma dokunma" ve "Ölüm istasyonu" yazılı dövizlerle parka gelerek "Baz istasyonu istemiyoruz" dedi.

DHA'da yer alan habere göre, Sülüntepe Mahallesi'nde yaşayanlar, Vildan Sokak Parkı'na dikilen yaklaşık 10 metrelik direkteki reklam panosunun içine baz istasyonu konulduğunu belirtti. Parkta toplanarak açıklama yapan yurttaşlar, "2 hafta önce MOBESE kamerası ve ışıklandırma kurulacağı gerekçesiyle bu direği diktiler fakat buraya baz istasyonu kuruyorlar. Bunu fark etmemiz sonucunda harekete geçtik, baz istasyonunun kurulmaması için mahallede 1000'e yakın imza topladık. Belediye ve yerel yönetim sorumluları ile görüşmeler sağlandı fakat olumlu bir cevap alamadık. Çocukların en yakın yaşam alanına baz istasyonunun kurulmasının tehlikeli olduğunu söyledik ama bunu dikkate almadılar. Biz de bu durumdan kaygılıyız. Çocuklarımız parka giremiyor, baz istasyonunun korkusundan kimse çocuğunu parka gönderemiyor. Şu anda istasyon aktif hale getirilmemiş ama biz bu direğin burada olmasından kaygılıyız. Bu direk buradan kalkıncaya kadar eylemimizi sürdürmeyi düşünüyoruz" dedi.

(HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Cinsel istismarla suçlanan imamın tahliyesine tepki

SONRAKİ HABER

Musa Anter cinayeti davasında tanıklar konuştu: Yeşil yaşıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa