13 Kasım 2018 20:47

Kolombiya'daki Venezuelalı göçmenler yeni kamplarına taşınıyor

Uzun süredir Başkent Bogota'daki terminal çevresinde barınaklarda yaşayan 300'den fazla Venezuelalının çadır kampa taşınmasına başlandı.

Fotoğraf: Lokman İlhan/AA

Paylaş

Kolombiya'nın başkenti Bogota'daki bazı Venezuelalı göçmenlerin, belediye tarafından oluşturulan yeni çadır kampa taşınmasına başlandı.

Bogota'nın merkezindeki Salitre bölgesindeki şehirlerarası otobüs terminalinin etrafında, park ve kaldırımlarda atık malzemelerden yapılmış ufak barınaklarda kalan 300'den fazla Venezuelalı göçmen için bölgenin yakınındaki yeşil alanda belediye tarafından çadır kamp kuruldu.

Uzun süredir kaldıkları bölgeden belediye ve güvenlik güçlerinin gözetiminde çıkarılan Venezuelalı göçmenler, yeni kurulan çadır kampın bulunduğu bölgede ise mahallede yaşayan bazı kişilerin tepkisiyle karşılaştı. Bazı kişiler göçmenleri mahallelerinde istemediklerini belirtti.

Göçmenlerle konuşan bazı mahalleliler ise bölgenin, yağış aldığı dönemlerde çekilmiş fotoğraflarını göstererek, belediyenin onları uygun olmayan bir yere getirdiğine ikna etmeye çalıştı.

Kampa gelen bazı Venezuelalılar da belediyenin yeni oluşturulan bölgede mutfak olacağını söylediğini aktardı.

Çadırların basit olduğunu ifade eden Venezuelalılar, burada kendilerini neyin beklediğini bilmediklerini belirtti.

Öte yandan eski bölgede kalan bazı Venezuelalılar ise resmi işlemlerin tamamlanmasını ve araçların gelmesini beklemeye devam ediyor.

Taşıma işlemleri sırasında polis geniş güvenlik önlemleri alırken, belediye çalışanları da boşalan bölgelerde temizlik yapmayı sürdürüyor. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Hava sıcaklıkları 6-12 derece azalacak, bazı bölgelerde sağanak var

SONRAKİ HABER

Trump, Suudi Arabistan Büyükelçisi adayını açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...