13 Kasım 2018 20:27

Hava sıcaklıkları 6-12 derece azalacak, bazı bölgelerde sağanak var

Hava sıcaklıkları ülke genelinde azalacak, Doğu Karadeniz ve Güneydoğu'da sağanak etkili olacak.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre  Türkiye, çarşamba gününden itibaren Karadeniz üzerinden gelen soğuk havanın etkisine altına girecek. Doğu Anadolu'da etkili olan kar yağışı bugün Bolu dolaylarında karla karışık yağmur şeklinde kendini gösterecek. Hava sıcaklıkları 6-12 derece arasında azalacak. Soğuk havayla birlikte, Karadeniz bölgesinin yüksek kesimleri, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yüksekleri ile Doğu Anadolu bölgesinin kuzey ve doğusunda kar yağışı görülecek.

En yüksek hava sıcaklıklarının İstanbul’da 9-10, Ankara’da 6-7, İzmir’de 11-12, Erzurum’da 1-2, Antalya ve Adana’da 16-17 derecelere, gece en düşük sıcaklıkların ise yurdun iç kesimlerinde 0 derece ve altına düşmesi bekleniyor.

BAZI BÖLGELERDE KUVVETLİ SAĞANAK ETKİLİ OLACAK

Doğu Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli sağanak bekleniyor. Yağış toplamının metrekarede 100 kilograma ulaşacağı tahmin ediliyor.

Doğu Karadeniz illerinin yanı sıra Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Batman, Siirt, Şanlıurfa'nın ve Elazığ'ın doğusunda da kuvvetli sağanak yağış bekleniyor.

BUZLANMALARA KARŞI DİKKAT

Erzurum, Bayburt ve Gümüşhane'de kar, Bingöl, Bitlis, Muş, Erzincan ve Dersim'in doğusunda yağmur ve karla karışık yağmur bekleniyor. Buzlanma, ulaşımda aksamalar ve görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hasanbeyli Belediye Başkanı Koca'ya silahlı saldırı

SONRAKİ HABER

Kolombiya'daki Venezuelalı göçmenler yeni kamplarına taşınıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...